Ti sæsoner uden medaljer og kun én sæson i top-seks. Det er den barske virkelighed for traditionsklubben OB de seneste år.

»OB står med et skræmmebillede foran sig: Det at blive til en ligegyldig klub,« siger Lynge Jakobsen i Discovery-programmet 'Købmændenes klub'.

Den mangeårige sportsdirektør i en af landets andre store provinsklubber AaB er ude med riven efter sin fynske rivalklub, som han sæson for sæson mister troen på. Han tilrettelægger heller ikke sin tid efter at se OBs kampe på tv.

I de ti metalløse sæsoner har OB været igennem utallige trænere og flere sportschefer uden at rykke sig ud af stedet. Derfor mener Lynge Jakobsen, at det er på tide, at klubben kigger højere op i det interne hierarki.

»I OB må man nødvendigvis sætte sig ned, rulle gardinet lidt ned og sige: 'Nu har vi skiftet træner, sportschef, spillere og buh og bøh. Hvorfor er der ingenting, der hjælper på at komme derop, hvor vi synes, vi skal være?' Så skal de måske kigge andre steder i organisationen, om der skal nyt blod ind. Der må man nødvendigvis ende.«

»Jeg kigger over sportschef og træner, hvem sidder deroppe og har en mening om, hvordan klubben skal styres. Det værste hul, vi kan falde i som traditionsklubber, er at blive grå mus eller et ligegyldigt hold,« siger Lynge Jakobsen.

Med Lynge Jakobsen som sportsdirektør vandt AaB to danske mesterskaber, mens det seneste i 2014 kom med klublegenden i bestyrelsen. AaB var også i fire pokalfinaler med Lynge Jakobsen som sportsdirektør.

OB har ikke vundet mesterskabet siden 1989, men det fynske fodboldflagskib var hovedudfordrer til FCK i en årrække for mere end ti år siden. Klubben vandt sin seneste titel i 2007, da fynboerne slog FCK i pokalfinalen.

Fodboldekspert, forfatter og klummeskribent på B.T. Morten Bruun har tidligere beskrevet OB som en ligegyldig klub, så det er på tide med fremgang i Ådalen – og måske det bliver denne sæson.

Søndag kan OB tage et skridt tættere på et sjovt forår i pokalturneringen, når 'striwerne' skal forsvare 2-0-føringen over Randers i pokalkvartfinalen.