De har aldrig været bange for at tænke ud af boksen i FC Midtjylland, og nu gør de det igen.

Selv om coronavirussen ellers gør alt, hvad den kan for at slå fodbolden ihjel, giver guldfavoritterne den behændigt med modstand - nyeste initiativ er drive-in-fodbold.

Som det aldrig er set før herhjemme. På den måde skal det således være slut med Superliga-kampe uden tilskuere, som vi så det i begyndelsen af marts.

Det fortæller FC Midtjyllands marketing- og supportdirektør, Preben Rokkjær.

FC Midtjylland får opbakning fra fans til deres næste kamp.
FC Midtjylland får opbakning fra fans til deres næste kamp. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det her er ikke bare en fiks idé, vi lige har fået. Vi har arbejdet seriøst med det i to uger og været i tæt og god dialog med alle involverede - politi, brandmyndigheder, Herning Kommune, MCH og tv-rettighedshaverne,« siger Preben Rokkjær og uddyber:

»Vi har fået ok fra samtlige parter under den forudsætning, at vi følger de anvisninger, der er. Alle i vores område er super fokuserede på, at vi gør det under sikrede omstændigheder, samtidig med at vi skal have gang i denne her region igen,« siger Preben Rokkjær, der er klar til at invitere til den helt store fodboldfest, når og hvis Divisionsforeningen siger god for, at der kan spilles fodbold igen.

»Vi håber jo rigtig meget, at Divisionsforeningen vil åbne for, at alle kampe bliver gennemført, og at det sker under forsvarlige forhold fra medio maj eller slut maj, eller hvornår det nu kan blive. Jeg vil gerne understrege, at det skal gøres under forsvarlige forhold, for vi er selv lige så bekymrede for alt det her, som alle mulige andre er.«

Op mod 10.000 tilskuere vil få adgang til parkeringspladserne uden for MCH Arena, og på for- og bagsiden af stadion vil to kæmpe storskærme blive sat op, så man fra de over 2.000 biler kan få følelsen af være til live-fodbold igen.

Her vil der blive lavet drive-in-fodbold i Herning.
Her vil der blive lavet drive-in-fodbold i Herning. Foto: FCM
Vis mere

Den ene skærm vil være på 46 kvadratmeter, mens den anden vil være på 52 kvadratmeter.

Men det kan nå at ændre sig. Til det større.

»Det vigtigste er, at alle får en god oplevelse, så vi er klar til at få lavet endnu større skærme, hvis vores test viser, at vi skal det,« lover Preben Rokkjær, der fortæller, at der vil blive lavet en særlig radiofrekvens, så bilisterne kan tune radioen ind og høre kommentatorer og lyden fra banen.

Samtidig vil der blive sat kamera op, så skærmene inde på stadion vil vise parkeringspladserne, så spillerne får følelsen af, at tilskuerne er til stede.

Spillerne på MCH Arena vil kunne se de mange biler.
Spillerne på MCH Arena vil kunne se de mange biler. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er vores plan, at vi vil have fat i vores fanklub og høre deres tanker om, hvordan de kan gøre brug af deres horn. De har også en aktie i, at det her bliver til virkelighed, for vi skrev ud til nogle af vores fans, og det var derfra, at den første lille inspiration til idéen kom. Så vi plukkede noget fra dem og fandt frem til det her sammen,« forklarer Preben Rokkjær, der ikke regner med, at fansene skal betale for entré.

»Nej, det tror jeg ikke. Det er sindssygt dyrt, det her, så vi har fået gode aftaler med dem, der leverer storskærmene, men vi gør det ikke for at tjene penge. Vi gør det for at give noget tilbage. Men man kan selvfølgelig lave bestillinger på mad og drikke, når man kører ind, hvis man vil det, men der vil nok være mange, der tager det med hjemmefra,« siger Preben Rokkjær, der kan stå med en stor udfordring, hvis de mange fans skal på toilettet.

»Haha, ja. Vi håber selvfølgelig, at den slags bliver klaret hjemmefra, mens hvis man skal på toilet, skal man blinke med lygterne, så vil en vagt komme og hente én og sørge for, at toilettet bagefter bliver sprittet af,« tilføjer FCM-direktøren, der planlægger en masse særlige events til kampene.

Eksempelvis vil den bedst udklædte FCM-bil få en præmie, ligesom der også vil blive dækket op til udebaneholdenes fans, der får deres egen sektion.

Kampen mod FCK kan blive spillet med et rekordhøjt antal tilskuere uden for stadion.
Kampen mod FCK kan blive spillet med et rekordhøjt antal tilskuere uden for stadion. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Vores opgave er at fylde MCH Arena, og det er jo lidt af en udfordring i disse tider. Men vi giver jo ikke op herovre, så vi finder løsninger,« som Preben Rokkjær udtrykker det.

Hvis drive-in-fodbold bliver en succes for FC Midtjylland, overvejer klubben en eventuel finalefest mod FC København, hvor 40.000 kan få lov til at se guldkamp fra parkeringspladserne uden for MCH Arena.

Hvis efterspørgslen er til det, kan klubben sågar finde plads til 10.000 biler klos op ad stadion.

Det vil vise sig, når FC Midtjylland har spillet sin næste kamp, som bliver mod AC Horsens. Med tilskuere. Bare på en ny måde.

Andre læser også