Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke mange dage siden, Superligaens mest ventede talent Roony Bardghji fyldte 16 år. Dermed er guldfuglen gammel nok til at tørne ud for FCK.

Mens Superliga-fans og andre fodboldkyndige venter i spænding på svenskerens debut, er det værd at holde øje med talenterne i de andre klubber. I OB løfter akademichef Tonny Hermansen lidt af sløret for den næste generation.

Indledningsvis er akademichefen, som netop har forlænget sin kontrakt til 2028, dog ikke meget for at sætte navn på den næste stjerne.

»Vi har mange spændende spillere helt ned til U12-niveau, men det er drønsvært at se, hvem der bliver den næste stjernespiller. Der sker meget, når de vokser,« siger Tonny Hermansen til B.T, inden han fremhæver en spiller, som allerede har vist prøver på sit store talent i Superligaen.

»Jakob Breum er begyndt at blomstre, og han kunne godt være en spiller, der kan tage det næste step. Han har nogle kvaliteter, andre ikke har.«

Kigger man på spillerne efter Breum i talentkøen, mener Tonny Hermansen, at man selv skal danne sig et indtryk. Det er der en særlig grund til.

»Hvis jeg siger det, skaber det røre, og det øger presset. Uha, jeg har set mange blive kaldt for 'den næste stjerne', og pludselig er de det overhovedet ikke. Vi kan tage fejl, eller måske viser det sig, at de ikke er så mentalt stærke, som vi havde regnet med. Eller måske kommer en skade i vejen,« forklarer akademichefen, der også kaster en kommentar efter FCKs megatalent Roony Bardghji.

»Han er det helt store, men ingen ved, hvordan han reagerer om et år eller to.«

»Jeg vil hellere sige, at vi har dygtige spillere på vej, men jeg vil ikke presse dem. Det siger jeg også i bestyrelseslokalerne,« fortsætter Tonny Hermansen.

Men OBs akademichef kan alligevel ikke dy sig og smider et navn på bordet.

»Vi har en spændende stopper på vej, som også er på U16-landsholdet. Han er en leder. Tobias Slotsager.«

15-årige Tobias Slotsager har en fortid i Morud IF, hvor også OBs førstemålmand, Hans Christian Bernat, spillede som ung. På Slotsagers 15-års fødselsdag – 1. januar i år – skrev OB en treårig kontrakt med talentet.

OBs akademichef, Tonny Hermansen, beskriver 15-årige Tobias Slotsager som en af landets bedste på sin årgang.
OBs akademichef, Tonny Hermansen, beskriver 15-årige Tobias Slotsager som en af landets bedste på sin årgang. Foto: Odense Boldklub
Vis mere

I den forbindelse satte Tonny Hermansen følgende ord på forsvarsspilleren:

»Han går forrest i kampene og får sine holdkammerater med sig. Han har en god pasningsfod og er dygtig til at sætte spillet. Han har et stærkt hovedspil allerede og har scoret en del mål på standarder. Derudover er han hurtig, hvilket jo også er en klar fordel. Vi synes, at han er en af de bedste spillere på sin årgang i landet.«

Mens Tobias Slotsager faktisk må spille Superliga-fodbold, når forårssæsonen skydes i gang, er det nok andre unge OB-spillere, der stjæler fokus. Endda nogle, der nok har udviklet sig mere, end de fleste forventede.

»Ingen vidste, at Max Fenger skulle blive så god. Så havde de københavnske klubber nok taget ham, da han løb rundt i Roskilde. Det samme med Mads Frøkjær og Robin Østrøm. Ingen ved, hvem der tager springet,« siger Tonny Hermansen og fremhæver Mathias Jørgensen som et godt eksempel.

Han blev vejet og fundet for let i FC Nordsjælland, men han indkasserede OB over ti millioner kroner, da han blev solgt til New York Red Bulls i 2019 efter blot 16 Superliga-kampe.

Endnu et godt eksempel er målmand Hans Christian Bernat, der på fornem vis har løftet arven fra Oliver Christensen, som i sommer blev solgt til Hertha Berlin.

»Han har reddet os flere gange, og det er fedt, at han faktisk er god nok til at være førstevalg,« lyder det fra Tonny Hermansen, der er hurtig til at sætte ord på, hvad han drømmer om.

»Jeg drømmer om at se OB i Europa med en masse akademispillere.«

Andre læser også