Tak - men nej tak!

Så glasklar er meldingen fra FC København, efter klubben har modtaget et større millionbud på profilen og - med lidt god vilje - landsholdsspilleren Jens Stage.

Buddet er ifølge B.T.s oplysninger sendt fra Augsburg, der kæmper for livet i den tyske Bundesliga, og lyder på 26 millioner danske kroner (3,5 mio. euro, red.). Men københavnernes sportsdirektør Peter Christiansen har fejet buddet af bordet og gjort én ting klart: Jens Stage er ikke til salg. I hvert fald ikke for beløb af den størrelse.

Ekstra Bladet var tirsdag formiddag først med historien om et tysk bud på Jens Stage, men FC København har altså umiddelbart ingen planer om at sende midtbanespilleren til delstaten Bayern, hvor Augsburg hører hjemme.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Stage er for vigtig en figur på Jess Thorups hold, som i kølvandet på Zecas alvorlige skade ikke ligefrem vader i kvalificerede centrale midtbanespillere - og aarhusianerens evner andre steder på banen gør ikke hans værdi mindre i FCKs øjne. Derfor bliver han meget vanskelig at vriste ud af løvernes kløer i en januar måned, hvor transfervinduet ellers står pivåbent.

Jens Stage har i denne sæson været en stor profil på dét FC København-hold, som i foråret skal forsøge at indhente FC Midtjyllands forspring i toppen af Superligaen. Midtbanemanden har nettet fem gange og har som altid været allestedsnærværende på FCK-mandskabet.

Det har resulteret i opspærrede øjne hos både landstræner Kasper Hjulmand, der gav Stage landsholdsdebut i november måned mod Skotland - og udenfor landets grænser.

Det har nu resulteret i et bud fra Augsburg, men buddets størrelse har altså langt fra været tilfredsstillende for FCK, der selv betalte over 15 millioner kroner for Stage, da han i sommeren 2019 blev købt i AGF i en opsigtsvækkende handel.

Dengang sagde AGF også i flere omgange nej til FC Københavns bud, inden det til sidst endte i et salg.

Historien kan naturligvis gentage sig, men lige nu lyder meldingerne fra flere kilder, at der er lang vej til et salg af Stage. Der skal i hvert fald et noget andet beløb på bordet, inden det sker.