Legestue!

Det var, hvad hvad FC Midtjylland holdt, da FC København med den tidligere FCM-træner Jess Thorup kom på besøg på MCH Arena.

'Løverne' blev sendt hjem med en vasker på 0-4, da Sory Kaba, Evander og to gange Pione Sisto satte det hele på plads.

Viktor Fischer blev kort efter pausen vist ud for to gule kort, og det var stærkt medvirkende til, at FC København ikke fik sat en eneste fod rigtigt i kampen.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:


Han er den mest underlige i Superligaen! Sory Kaba duer tydeligvis kun mod FC København, det er i hvert fald det indtryk, man efterhånden sidder tilbage med. I så mange kampe bliver den ofte udskældte angriber med rette kritiseret for slet ikke at betale tilbage på de mange millioner kroner, han har kostet, men så kommer kampene mod FCK. I sidste sæson scorede han i tre ud af fire kampe mod FC København, og i aften var han igen for stærk og overlegen, da han både kom på tavlen og lavede to oplæg. Nu mangler han at gøre det en kold decemberaften i Vejle.

Karakter 9


I sidste weekend lavede han en kostbar aflevering lige op i banen til en modstander, så Lyngby kunne udligne en ellers solid 2-0-føring til FCK. Den fejl endte heldigvis for Nelsson som bekendt ikke med at koste point. Her til aften var der dog afbetaling ved kasse ét, da Victor Nelsson blev sat fuldstændig til vægs af Sory Kaba, især ved målet, men også i resten af kampen. Man må håbe for ham og det ramte FCK-mandskab, at landsholdsudtagelsen kan give ham noget selvtillid. Det har han brug for.

Karakter 2

FC Midtjylland 4-2-3-1

Jesper Hansen 7
Dion Cools 7
Erik Sviatchenko 7
Alexander Scholz 7
Paulinho 7
Frank Onyeka 8
Jens-Lys Cajuste (ud: 71.) 7
Anders Dreyer (ud: 71.) 8
Evander 8
Pione Sisto (ud: 77.) 9
Sory Kaba 9
Snit: 7,6

---

Awer Mabil (ind: 71) UB
Bozhidar Kraev (ind: 71.) UB
Mikael Anderson (ind: 77.) UB

FC København 3-4-3

Kalle Johnsson 4
Mathias 'Zanka' Jørgensen 3
Victor Nelsson 2
Nicolai Boilesen 4
Karlo Bartolec 2
Rasmus Falk 4
Jens Stage (ud: 71.) 3
Pierre Bengtsson (ud: 87.) 3
Mohamed Daramy (ud: 46.) 4
Jonas Wind (ud: 87.) 3
Viktor Fischer (udv: 50.) 3
Snit: 3,2

---

Kamil Wilczek (ind: 46.) 3
Pep Biel (ind: 71.) UB
Robert Mudrazija (ind: 87.) UB
Mikkel Kaufmann (ind: 87) UB

Thorups plan fejlede
Det var så pinligt, at den nye FCK-træner Jess Thorup blot havde latter til overs, da Pione Sisto havde smækket bolden i kassen til 4-0. Den tidligere FCM-træner kom til sin gamle hjemmebane med et nyt træk, da han ændrede den notoriske Ståle Solbakken-opstilling 4-4-2 og gik over til 3-4-3, men problemerne blev blot udstillet i endnu højere grad, end vi ellers har set i denne skuffende FCK-sæson.

Fischers dumhed
Kun Viktor Fischer kunne ikke se, at han selvfølgelig skulle have det andet gule kort for at gå for hårdt til Paulinho. Den første advarsel var lige så berettiget, for det koster det at lave en nødbremse. Især kortet, der førte til udvisning, var ganske enkelt dumt lavet. FCK var lige kommet ud fra pausen, og så laver han det unødvendige træk midt på banen i en ufarlig situation. Tændingen er der helt sikkert, og det er godt for FCK og Fischer, men han kan tydeligvis også blive overtændt.

Priskes fokus
Hele ugen har optakten til denne utroligt vigtige kamp handlet om, at Genk havde Brian Priske som en af de absolutte topkandidater til jobbet, som Jess Thorup efterlod, og det er bare at have respekt for, at han kunne holde fokus og på den måde føre sit hold frem til en afklapsning af gæsterne. Selv om han ikke fik jobbet.