Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC Midtjylland kuppede fuldstændig den københavnske søndagsfest i propfyldte Parken.

Junior Brumados flotte scoring blev kampens eneste, og så sejrede midtjyderne med 1-0 i topbraget.

Resultatet er især respektindgydende ii betragtning af, at midtjyderne spillede en mand i undertal i over en time, efter at Evanders stempling kastede et direkte rødt kort af sig.

Herunder finder du B.T.s dom fra topbraget i Superligaen:

FC København:

Efter Evanders røde kort bestod Grabaras kamp primært i at holde varmen og koncentrationen. Det sidste havde han lidt problemer med, og der var nogle tvivlsomme afspil fra polakken. Chanceløs ved den midtjyske scoring dog.

Defensivt var der ikke de store diksedarer. Men offensivt fik hollænderen ikke sat sit sædvanlige aftryk på opgøret, som også bød på usædvanlig få af Diks' livretter – københavnske dødbolde. En slatten Diks i dag.

(ud 89) Tjubang, Khocholava-mand – det er mig, der bestemmer her! FCKs nye georgiske forsvarsstål fortsatte sin imponerende start på livet i den danske hovedstad. Har tilført den københavnske defensiv noget internationalt fysik og kontanthed.

Ellers så elegante Boilesen ramte en dag, hvor sjuskefejlene stod i kø. Simple afleveringer blev smidt ind i midtjyske fødder. Opspring blev mistimet, så det udløste friløber til gæsterne. Det hele var ikke skidt, men Boilesen skal nok lige stramme ballerne til træning de næste dage.

Var den ene halvdel af dagens måske spændende mest matchup – Kristiansen vs. Isaksen. De to kommer nok til at ses jævnligt i landsholdslejren de kommende mange år. Og efter dagens kamp er det nok Victor Kristiansen, der har håneretten. Solid kamp af backkometen.

Han havde garanteret også taget halvmaratonet i de københavnske gader inden kampen. Som en flue fanget under et krus fes grækeren rundt på hvert et græsstrå i Parken. Arbejdsindsatsen var forbilledlig – men han fejler i to omgange ved FCMs føringsmål, og det trækker ned.

(ud 68) Lerager så usædvanligt splejset ud, da Junior Brumado lige viftede ham væk med et dødsrul og sparkede 1-0-kassen i nettet. Ret symptomatisk for Leragers kamp, der foregik med trukken håndbremse. Han skal oppe sig, for der sidder nogle sultne islændinge på FCK-bænken.

(ud 68) Jens Stage har jo i denne sæson opfundet sin egen position som central kantspiller, og det har været særdeles effektivt så langt. Men Stage forsvandt fuldstændig i denne kamp – han var hverken kant eller midt, og midtjyderne havde let ved at tøjle ham.

(ud 55) Lidt for meget ØV over Bøvings indsats i dag. Mange velmente tanker og ideer i hans spil, men for ofte manglede timingen i hans løb, der som regel endte med en offsidedom. Dribleren blev også ofret som den første på Thorups taktik-alter.

Det var en Pepsi helt uden brus, som var blevet åbnet i Parken. Den spanske sputnik kom slet ikke til fadet og blev klemt imellem de store midtjyske midtbanebrød. To skridt tilbage for Biel, der ellers lige havde spillet sig ind i de københavnske hjerter.

100-kamps-jubilaren var FCKs farligste – uden at det siger alverden om Winds kamp. Han havde sig fået en midtjysk bodyguard i form af Sviatchenko, der i ægte Kevin Costner-stil aldrig lod landsholdsangriberen ude af syne. Så Wind havde det også svært.

Et knebent nederlag for FCK – men et stort nederlag for Jess Thorups projekt. For øjnene af 35.000 tilskuere i Parken blev det pinligt udstillet, hvordan FCKs offensiv effektivt kan stækkes – også selvom modstanderen i en time skal spille i undertal. En regulær offensiv falliterklæring fra Thorup.

Indskiftere

(ind 55) Ja, øh, hvad skal man lige sige om Wilczek? Rørte han overhovedet bolden. Blev smidt ind, da FCK pludselig mistede grebet om kampen, men det blev aldrig en Wilczek-kamp, og han blev væk et sted mellem de tre brutale midtjyske midtstoppere.

(ind 68) Den islandske vidunderdreng fik sin Parken-debut, da Jess Thorup var tvunget til at handle. At blive smidt ind på et frustreret og usammenhængende hjemmehold var en stor opgave – selv for et supertalent.

(ind 68) Blev smidt ind med 20 minutter tilbage af opgøret, formentlig for at tilføre det desperate FCK-hold noget indlægskvalitet. Men Ankersen havde det også svært og fik ikke sat sig selv i scene.

(ind 89) Uden for bedømmelse

FC Midtjylland:

Jonas Lössl, kig dig over skulderen! Olafsson ser drønhamrende god ud. Islændingen leverede en super redning på Jonas Winds hovedstød. Selvom han sjældent blev testet, gjorde han et stærkt indtryk.

Brasiliansk boltværk. Sammen med Dalsgaard og Sviatchenko var det ikke mange gange, det blev farligt for FCK. Gjorde livet farligt en enkelt gang i eget felt, men han slap fra det.

Claus Steinlein, lænk ham fast til din kontorstol. Det er forståeligt, at FCM hverken ville sælge Sviatchenko i januar og i sommer. Anføreren gik forrest, skældte holdkammeraterne ud og var rygraden i fundamentet. Strålende.

Han var Åge Hareides opfindelse på det danske landshold, og et sted i Norge må Hareide sidde og slikke sig om munden. For Dalsgaard leverede bundsolid fysik og stærkt forsvarsspil. Ganske som når han var bedst under nordmanden.

God offensiv, når han fik muligheden. Det var desværre for Herning-holdet alt for lidt, for det blev ellers farligt, hver gang han kom igennem i venstresiden.

Det var simpelthen for dumt! Brasilianeren havde egentlig leveret en udmærket første halv time, lige indtil han stemplede Jonas Wind og fik direkte rødt kort. Nægtede at gå fra banen, mens han diskuterede med dommer Jacob Kehlet. Tåbeligt.

Har Midtjylland fundet en ny midtbanediamant? Det kunne godt se sådan ud. Han er dæleme effektiv, og han kommer i vejen for meget for Midtjylland. Vital i flere perioder.

(ud 88.) Han løber solen sort, og i et kort øjeblik troede han, han havde skaffet midtjyderne et straffespark, inden VAR kom på banen. Ellers så man ikke det store til svenskeren.

(ud: 81.) Teknikeren er en af Superligaens helt hotte talenter, men søndag sad han godt fast i saksen hos FCKerne. Viste små, spændende glimt her og dér. Det skal nok blive godt.

(ud 88.) Selvfølgelig. Selvfølgelig scorede den brasilianske bomber et drømmemål kort inde i anden halvleg, da han i et par sekunder forvandlede sig til Lionel Messi. Ja, den blev rettet af, men hvem havde set den komme efter Brumados uendelige boldtab i første halvleg? Gjorde alt rigtigt efter pausen.

(ud: 32.) Sisto blev ofret for en taktisk udskiftning efter Evanders røde kort. Indtil da havde han været den mest aktive FCM-spiller i offensiven uden nogen succes.

Der var fuld Bo Henriksen på Bo-skalaen. Han strøg ned langs sidelinjen i den karakteristiske jubel med de gyldne lokker dansende i slipstrømmen, da Brumado scorede. Vandt den taktiske kamp med sin hurtige reaktion ved det røde kort. Mesterværk. Simpelthen!

Indskiftere:

(ind: 32.) Brasilianeren skulle ind og skabe tryghed på midtbanen. Løste opgaven flot i en svær situation og var med til at skabe sejren og hive den i land.

(ind: 81.) Uden for bedømmelse.

(ind 88.) Uden for bedømmelse.

(ind 88.) Uden for bedømmelse.

Andre læser også