Blot 21 år og kun en håndfuld Superliga-kampe i bagagen – fuldstændig ligegyldigt!

FC Midtjyllands islandske målmands-stjerneskud, Elias Rafn Olafsson, tager da bare til en udsolgt Parken og holder nullet i midtjydernes 1-0-kup – med den største selvfølgelighed.

Den unge keeper, der har fået chancen i skadede Jonas Lössls fravær, leverede en pragtkamp med imponerende ro og feltdominans – i en hektisk kulisse, hvor 'Ulvene' i mere end en time var en mand i undertal.

Olafssons storspil kom dog på ingen måde bag på FCM-boss Bo Henriksen.

FC Midtjyllands Cheftræner Bo Henriksen efter superligakampen mellem FC København og FC Midtjylland i Parken , søndag den 19. september 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
FC Midtjyllands Cheftræner Bo Henriksen efter superligakampen mellem FC København og FC Midtjylland i Parken , søndag den 19. september 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Prøv lige at høre her. De seneste tre-fire dage – hver gang jeg kigger på ham, så smiler han. Det er en god indikator på, hvordan mennesker har det. Han glædede sig bare helt vildt,« lød det med den velkendte Henriksen-begejstring.

Han var heller ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at den uprøvede islænding kunne håndtere 35.000 tilskuere i Parken.

»Han er iskold, ham der – og det vidste jeg.«

»Der var også nogle fra staben, som spurgte 'skal vi gøre noget specielt for ham – det er jo første gang, han står foran et så stort publikum?' Nej, han er fuldstændig ligeglad, ham der!«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Han bliver dygtig. Han er en målmand med et kæmpe potentiale. Og han bliver kun bedre og bedre.«

Og Eliasson selv var også imponerende fattet efter den imponerende sejr og indsats.

»Det var den største oplevelse i min karriere indtil videre. Jeg har ikke rigtig ord for det,« lød det med en hvilepuls på ti – mens hans brasilianske holdkammerater råbte og dansede i baggrunden.

Er du FC Midtjyllands nye førstemålmand?

»Vi må se. Mig og Jonas arbejder tæt sammen – og hvis han spiller, så støtter jeg selvfølgelig ham. Og jeg forventer, at han vil gøre det samme.«

Du bliver vel svær at sætte på bænken med sådanne præstationer?

»Ja, vi må se, hvad træneren gør.«