Når Emmanuel Sabbi begynder at score mål og assisterer sine holdkammerater, kan han hurtigt ende med at være tabt for OB, for så begynder større klubber i større ligaer at drømme om ham.

Sikke en fart kantspilleren kan skyde med bolden – det viste han i den grad i OB's 2-1 sejr over Sønderjyske mandag aften.

Om det var amerikaneren, der blev holdt øje med fra pressepladserne skal være usagt. I hvert fald var Manchester United-scout og OB-ikonet Tommy Møller Nielsen til stede med kuglepennen i hånden.

Kort før kampstart var det netop Tommy Møller Nielsen, der overrakte et diplom til Sabbi, fordi kantspilleren af OB-fansene var blevet kåret til månedens stribede spiller for august.

Det var lige sådan en præstation, den unge målmand havde brug for efter kampen i Aarhus, hvor han havnede i flere ærgerlige situationer og generelt så usikker ud.

Mandag aften foran hjemmepublikummet gjorde han det meste rigtigt, og han kan uden tøven tage en stor del af æren for, at det blev tre stribede point og ikke ét eller endda nul.

Hvis Hans Christian Bernat kan gøre kunsten efter og levere flere redninger, som den han havde tre minutter før tid på en fri Abdulrahman Taiwo, kommer de stribede fans hurtigt til at glemme tabet af profilen Oliver Christensen, der indtil videre er reserve i sin nye bundesligaklub Hertha Berlin.

HC skal bruge hver en lejlighed til at tanke selvtillid, og så skal han bare håbe, at der er plusser nok i cheftræner Andreas Alms sorte bog, så det også er ham, der vogter buret på fredag i Aalborg. Fortsætter han som mod Sønderjyske, kan snakken om den næste Oliver Christensen for alvor begynde. Og så vil den fynske målmandsskole igen vise sig fra sin bedste side.

Når Andreas Alm får banket noget effektivitet ind i den offensiv, bliver det for alvor giftigt at gæste Odense Stadion – eller have stribet besøg.

Indtil da er det OB's store udfordring, for når først bolden triller og Emmanuel Sabbi eller Mads Frøkjær driver bolden fremad, skal modstanderne holde godt fast.

I sidste ende mangler slutproduktet i langt de fleste situationer, før det for alvor bliver rigtig farligt. Og det gælder hele den offensive kvartet, der mod Sønderjyske talte Bashkim Kadrii og Moses Opondo foruden de to førnævnte. Heller ikke Max Fenger eller Mart Lieder blev farlige i deres korte indhop, og fraværende Issam Jebali har før vist, at også han mangler den afgørende skarphed.

En tredje scoring i en af de mange situationer, hvor Sabbi eller Frøkjær fik udfordret sønderjyderne, og kampen havde været mere eller mindre lukket.

Issam Jebali plejer at være fast mand på holdkortet, når han er spilleklar, men fraværet af tuneseren mod Sønderjyske viste, at det måske ikke behøver at være sådan.

Opstillingen med Emmanuel Sabbi – på sin sædvanlige plads – og Mads Frøkjær centralt gav et ekstra skud fart og meget større bevægelighed i OB-offensiven, og det gav flere farlige situationer, som med større effektivitet kan føre til mål.

En offensiv med Kadrii, Sabbi, Frøkjær og Jebali er på papiret en af de stærkeste i Superligaen, men hvis det skal udover papiret og ind på banen, kræver det, at tempoet og afslutningerne sidder i skabet. Så skal målene og dermed sejrene nok komme.

Så er spørgsmålet bare, hvordan Andreas Alm vil få plads til både Issam Jebali og Mads Frøkjær, hvis de begge fungerer bedst som 10'er.