Fra HCA til HCB. OB's unge målmand reddede sejren.

OB var solide favoritter før kampen ifølge oddssætterne, og fynboerne sad da også på spillet i store dele af første halvleg, hvor 2-1 sejren blev grundlagt med to scoringer.

Alligevel var gæsterne aldrig sat helt af, og det var da også Sønderjyske, der havde flest chancer og mest momentum i anden halvleg. Det var et hurtigt spillende og mere bevægeligt OB-hold i fraværet af Issam Jebali, men effektiviteten var ligeså lav som sædvanlig.

Her er B.T.s dom over OB-spillernes indsats mod Sønderjyske:

Dér var han! Fremragende redning på Taiwo efter 70 minutter og igen tre minutter før tid. Det virkede til, at han havde dårligt udsyn i forbindelse med indkasseringen, som han derfor ikke kunne stille meget op imod. Inden da havde HC gode redninger på både Dal Hendes hovedstød og Taiwos afslutning efter 10 minutter – trods et spark over nallerne fra samme Taiwo i kampens indledning. Nuppede en advarsel for tidsspild i overtiden.

OB-fansene havde allerede kreeret en sang til ære for nordmanden, som de sang, da han blev skiftet ud efter en god time. Det må tale for en godkendt debut. Så passiv ud ved Sønderjyskes reducering. Viste også prøver på sin offensive kunnen langs højrekanten. Det pyntede med en række højreback på pladsen, selvom han indimellem havde kvaler i defensiven.

Spillede Sønderjyskes Mads Albæk helt fri til en langskudschance, og han kom heller ikke rigtigt op til den bold, der i sidste ende landede for fødderne af Prosser ved reduceringen. Men Larsen var sikker i defensiven det meste af tiden.

Tverskov spillede med overskud i forsvaret, hvor han ofte var rigtigt placeret til at bremse Sønderjyskes omstillinger og opspil. Ikke for god i duellen mod Taiwo efter en time.

Der er et eller andet med nordmanden og afrettede skud på mål. Mod Brøndby var det holdkammeraten Lieder, der rettede den i mål. Denne gang var det en Sønderjyske-spiller – men ind gik den. Til gengæld sendte han bolde laaaangt forbi fem minutter efter scoringen.

Rilwan Hassan må stadig ærgre sig over den kontrachance, OB-anføreren fik stoppet i første halvleg. Thomasens finurlige korte frisparksvariant skabte en farlig chance til OB – men det samme gjorde en dårlig aflevering fra anføreren kort efter pausen. Heldigvis for ham udnyttede gæsterne den ikke. Afleveringerne sad ikke i skabet.

Som altid sikker i luften, når Sønderjyske forsøgte sig med høje lange bolde og indlæg, og man kan regne med islændingen, når der skal ryddes op. Var også en væsentlig del af det opbyggende spil. Stod det helt rigtige sted ved forreste stolpe på Sønderjyskes chance efter en god times fodbold.

Hvis Sønderjyskes Marc Dal Hende var færdselsbetjent, havde Sabbi fået mindst et klip i kørekortet for at løbe for hurtigt. Når først han sætter fart på med bolden for fødderne, er der ikke meget, modstanderen kan gøre udover at håbe det bedste. God i opspillet til Skjelviks mål, men alt for mange gange mangler han det sidste, efter han har sat modstanderen af. Flere gange formåede han ikke at finde sine offensive kumpaner. Chancen et kvarter før tid skal udfordre målmanden mere.

Hvor er han bare elegant, når han vil have bolden og drive den fremad. Der er noget vilje i de løb, hvor modstanderne nærmest må op på ryggen af ham, før han stopper igen. Indimellem blev det lidt for meget 'hæl og tå'. Heldig ved målet, at hans skud bliver rettet af. Også solid tur kort før målet, hvor vinklen dog bliver for spids til, han for alvor får udfordret Sønderjyske-målmanden. Udfordrede konstant, når han fik bolden.

Måske ikke den mest synlige OB'er, men han arbejder for holdet, er med i presset og klarer sine defensive opgør uden at klynke.  Flot vending da han modtog Kadriis korte hjørne og sendte den ind foran til Frøkjær.

Aftenens ubestridt smukkeste detalje kom, da Kadrii med en rabona sendte Sabbi i dybden. Desværre for Kadrii løb chancen ud til indkast. Manglede flere gange det sidste i sine førsteberøringer eller afleveringer i feltet. Kompenserede med flere farlige løb mod mål og var involveret i begge mål i første halvleg. Frisparket efter en times spil skal han glemme hurtigst muligt – den sad under taget på Richard Møller Nielsen-tribunen.

Indskiftere:

Skiftet ind i stedet for Nico Mickelson efter 67 minutter. Uden for bedømmelse.

Skiftet ind i stedet  for Jens Jakob Thomasen efter 67 minutter. Uden for bedømmelse.

Skiftet ind i stedet for Moses Opondo efter 83 minutter. Uden for bedømmelse.

Skiftet ind i stedet for Mads Frøkjær efter 83 minutter. Uden for bedømmelse.

Skiftet ind i stedet for Bashkim Kadrii efter 90 minutter. Uden for bedømmelse.

Hans arbejde med Emmanuel Sabbi fortjener anerkendelse. Amerikaneren fortsatte takterne som en af ligaens stærkeste i mand-mod-mand-duellerne, hvor hans fart ikke matches af mange. Alms valg af Mads Frøkjær centralt i offensiven gav pote med flere flotte aktioner fra den unge OB'er. Så er spørgsmålet, om der er plads til Frøkjær centralt, når Issam Jebali kommer tilbage fra sin skade.