»Jeg drømmer.«

Sådan tænkte Tommy Møller Nielsen, hver gang han kørte hjem fra træning i skotske Glasgow Rangers.

Det fortæller han til Rangers Review.

»Men det var ægte, jeg var der. Det var skønt, og jeg vil aldrig glemme min tid i Glasgow Rangers,« siger han.

Tommy Møller Nielsen var first team coach i Rangers, hvor han blandt andre havde Brian Laudrup, Paul Gascoigne og Gennaro Gattuso som spillere.
Tommy Møller Nielsen var first team coach i Rangers, hvor han blandt andre havde Brian Laudrup, Paul Gascoigne og Gennaro Gattuso som spillere. Foto: STUART FRANKLIN ACTION IMAGES
Vis mere

Her var han 'first team coach' i to sæsoner under cheftrænerne Walter Smith og Dick Advocaat.

Førstnævnte Smith var en god ven af Richard Møller Nielsen, og det var den relation, der bragte sønnen til Skotland. Samtidig havde fynske Kai Johansen – med fortid i både OB og Rangers – talt godt om klubben til Tommy Møller Nielsen.

»Jeg var en ung træner i Odense, da min far spurgte Walter, om jeg kunne komme til Skotland og overvære træningen.«

Tommy Møller Nielsen var mere end velkommen, og tre år i træk tog han turen til Skotland om vinteren og opbyggede en tæt relation til flere i den skotske storklubs stab.

»De ville have min holdning til spillere i Danmark.«

I efteråret 1996, en time før Rangers' Champions League opgør mod Ajax, ringede Walter Smith til fynboen med et jobtilbud fra den følgende sommer.

Tommy Møller Nielsen takkede ja til tilbuddet fra manden, han nu sammenligner med en af de allerstørste nogensinde.

»Han kendte navnet på alle i klubben og navnet på alle deres mænd og koner. Han var som Alex Ferguson i Manchester United.«

Tommy Møller Nielsen nåede også at spille i OB mens far Richard var træner.
Tommy Møller Nielsen nåede også at spille i OB mens far Richard var træner. Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Det blev starten på flere gode år i den skotske storklub, der vandt pokaler på stribe, mens danskeren var i klubben.

Og han var ikke den eneste dansker. Brian Laudrup var en af stjernerne på holdet. Ja, faktisk var han den største stjerne.

»Men han var ikke verdens bedste til træning,« fastslår Tommy Møller Nielsen, der indimellem lod Laudrup springe træningen over, fordi han så ville præstere 100 procent i weekendens kamp.

Også karismatiske »Gazza« – Paul Gascoigne – spillede for klubben.

Holdkammeraterne Brian Laudrup og Paul Gascoigne i Glasgow Rangers, der netop er landet i Tirstrup Lufthavn før en venskabskamp mod Brøndby i Grenaa.
Holdkammeraterne Brian Laudrup og Paul Gascoigne i Glasgow Rangers, der netop er landet i Tirstrup Lufthavn før en venskabskamp mod Brøndby i Grenaa. Foto: Erik Jepsen/NF/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Min far fortalte mig engang, at de spillere, der giver dig problemer i løbet af ugen, også er de spillere, der giver modstanderen de største problemer i weekenden. Gazza var en af dem,« fortæller Tommy Møller Nielsen.

Og så var der den italienske teenager, der altid kom forbi om aftenen for at tage Tommy Møller Nielsen med til ekstra træning.

'Hvorfor?' spurgte danskeren ham en dag.

'Jeg vil være verdensmester!'

Det blev Gennaro Gattuso otte år senere.

Efter en årrække i Glasgow Rangers fik Tommy Møller Nielsen et nyt tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Danske Ebbe Skovdahl ville have ham som assistent i Aberdeen i det nordøstlige Skotland.

Alligevel er forholdet til Glasgow intakt den dag i dag.

»Selv Celtics supportere har altid været gode ved mig. Nogle gange råber de grimme ting efter mig, men det er altid med et smil på læben. Det er normalt i Glasgow,« slutter Tommy Møller Nielsen.

Andre læser også