En opsigtsvækkende transferkrig mellem Brøndby og FC København er brudt ud i Superligaen.

Ifølge B.T.s oplysninger kæmper de to Superliga-rivaler i kulisserne om landsholdsstjernen Daniel Wass' gunst. Begge klubber har været i kontakt med Valencia-spillerens lejr og præsenteret et udkast til en kontrakt, som vil sende Wass helt op i toppen af lønhierarkiet i begge klubber.

Daniel Wass har i et interview med B.T. for nylig fortalt, at han er klar til at skifte hjem til en klub i Danmark allerede denne sommer for at afslutte en lang og flot klubkarriere i Superligaen, selvom han har et år tilbage af sin lukrative kontrakt med storklubben Valencia.

I disse dage er den 32-årige midtbanespiller og back i fuld gang med EM-forberedelserne sammen med landsholdet, men sideløbende med det skulle han tygge på tilbuddene fra de to Superliga-storklubber, som er af noget forskellig karakter lønmæssigt.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Brøndbys lønloft gør, at FCKs tilbud skulle være noget højere, men Daniel Wass skulle have sin ungdomsklub Brøndby, hvor han fik sit Superliga-gennembrud, som sin første prioritet, hvis klubben kan skrue et attraktivt økonomisk tilbud sammen.

B.T. har været i kontakt med FCK-sportsdirektør Peter Christiansen, som ikke ønsker at medvirke i artiklen. Det samme gælder for fodbolddirektør i Brøndby Carsten V. Jensen.

Uanset om han vælger FCK eller Brøndby, så vil Wass med en retur til Danmark sige farvel til en del millioner kroner. Hans årsløn i Valencia er på den gode side af 20 millioner kroner.

Til sammenligning tjener Rasmus Falk som FCKs lønkonge omkring ni millioner kroner om året, men Brøndbys lønførende er Andreas Maxsø, som tjener i hvert fald under halvdelen af dette.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Daniel Wass ønsker at vende tilbage til Danmark af familiære årsager efter ti år i udlandet, har han sagt til B.T. Men han kan også ende med at blive i Valencia og spille sin kontrakt færdig, hvis han hverken kan blive enig med FCK eller Brøndby.

Valencia skulle være villige til at slippe den løntunge Wass til en medgørlig pris, da klubben er i økonomiske problemer. Desuden har Wass leveret varen på og uden for banen i sine tre sæsoner i den spanske storklub.

Om muligheden for at skifte tilbage til Brøndby, hvor han spillede fra 2006 til 2011, sagde Daniel Wass til B.T. i weekenden:

»Timingen skal være rigtig, og der skal to til tango. Jeg har et tilhørsforhold til Brøndby, i og med at jeg kommer derfra og er opvokset i Brøndby, så det er klart, at jeg også kigger den vej. De skal være lige så meget interesserede i mig, som jeg skal være interesseret i dem.«

Og når det gælder et skifte til Brøndbys evige rivaler fra FC København, lød svaret sådan her:

»Du får ikke et andet svar end det, jeg lige har givet dig. Timingen skal være rigtig, før jeg vender hjem.«