Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

31 år, snart 32, fast landsholdsspiller og profil i den spanske storklub Valencia med et år tilbage af en meget stor kontrakt med en masse millioner kroner.

Daniel Wass udlever netop nu den helt store drengedrøm i udlandet, og alligevel kan man ikke nævne hans navn i øjeblikket uden at koble ham sammen med en retur til Superligaen.

På rygteplan i Spanien er der i de seneste dage dukket historier op om FCK-interesse i den alsidige arbejdsmand, mens han altid har talt varmt om en retur til barndomsklubben Brøndby, og nu åbner han selv for at komme hjem.

Før vi kommer til den del, skal Daniel Wass forholdes det faktum, at et billede ved Valencias træningsanlæg fik utrolig meget opmærksomhed i sidste uge, da han på parkeringspladsen blev set gå med en kasse i armene. Det var dog ikke, fordi han havde sagt farvel til Valencia for altid.»Jeg er ved at pakke mine ting, men jeg står faktisk bare med en kasse skinke, som jeg er ved at bære ud i bilen og skulle have med til Danmark. Og så har jeg en pose med min frokost i,« siger Daniel Wass og tilføjer med et grin:

»Det er kun i Danmark, at det er blevet oversat til, at jeg bærer på mine flyttekasser. Men når man kommer hjem og skal til EM, så er det jo klart, at jeg skal have mit grej med. Og selvfølgelig en kasse med noget lækkert 'jamón' (sortfodsskinke, red.).«

Ikke desto mindre er tanken om at komme hjem blevet mere og mere varm for den blonde landsholdsspiller.

»Danmark trækker da i mig, fordi jeg selvfølgelig savner at være her, og jeg savner mine venner og familie. Jeg har nået mere, end jeg har turdet håbe på, da jeg tog ud. Jeg spiller i en topklub i Spanien og har fået over 200 La Liga-kampe, så på den front synes jeg selv, at jeg har haft en stor udlandskarriere og stadig har det,« siger Wass og fortsætter:»10 år i udlandet er selvfølgelig lang tid for hvem som helst. Jeg har min kone og børn med, men jeg savner selvfølgelig min bror, mor og far og vennerne.«

»Derudover savner jeg Danmark på mange andre områder. Men det er selvfølgelig fedt at være i udlandet og spille mod de bedste hold og spillere, men jeg er nået til det punkt, hvor jeg tænker over, om timingen er rigtig nu, eller om jeg skal vente,« slår Wass fast.

Hvad mener du med det – tænker du på tilbud fra danske klubber?

»Der vil altid være rygter om, at jeg skal tilbage til Danmark, når jeg er kommet op i alderen, og jeg kun har et år tilbage af min kontrakt i Valencia. Alt er interessant, og jeg vil selvfølgelig lytte til det hele, men jeg har stadig min kontrakt, så det er Valencia, der bestemmer min skæbne.«

Du har tidligere talt meget varmt om, at du vil slutte af i Brøndby. Forholder det sig stadig sådan?

»Igen skal timingen være rigtig, og der skal to til tango. Jeg har et tilhørsforhold til Brøndby, i og med at jeg kommer derfra og er opvokset i Brøndby, så det er klart, at jeg også kigger den vej. De skal være lige så meget interesserede i mig, som jeg skal være interesseret i dem.«

Er de det?

»Det må du selv finde ud af.«

Daniel Wass bruger altid nummer 18 på ryggen. Også i Valencia.
Daniel Wass bruger altid nummer 18 på ryggen. Også i Valencia. Foto: Juan Carlos Cardenas
Vis mereHvad er der med de rygter, der kæder dig sammen med FCK?

»Der går altid rygter. Rygter og skriverier går jeg ikke op i. Dem er der rigtig meget af. Jeg ville ikke have andet at lave, hvis jeg skulle sidde og læse dem.«

Kunne du være fristet af et skifte til FCK, hvis Brøndby ikke kommer med et tilbud, der er attraktivt nok?

»Du får ikke et andet svar, end det jeg lige har givet dig. Timingen skal være rigtig, før jeg vender hjem,« lyder det fra Daniel Wass, der ikke virker til at have travlt med at få en afklaring på sin klubsituation nu.»Jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne vil tilbage til Danmark og afslutte min karriere her, men det er også svært at forholde sig til, i og med at jeg er, hvor jeg er nu, og skal til EM. Så ved man godt, at alt kan ske,« forklarer Wass i forhold til, at der måske kan falde et endnu større eventyr end Valencia af, hvis han får vist sig frem fra sin bedste side ved slutrunden.

Navnet Daniel Wass er nu allerede etableret i Europa. I hans egen optik endnu mere uden for Danmarks grænser end herhjemme.

»Jeg får meget mere anerkendelse i Spanien end i Danmark. Meget mere. Mit navn er flere gange større dér, end det er her. Nu har jeg været der i seks år, og det er tydeligt at mærke på den opmærksomhed, jeg får dér i forhold til Danmark. Herhjemme bliver der kun fokuseret på det, jeg præsterer for landsholdet, der er ikke mange, der ser, hvad jeg gør i La Liga,« siger Wass, der også har bemærket de danske mediers mindre fokus på ham i Danmark i forhold til Spanien.

»Folk undervurderer, hvor stor en klub Valencia egentlig er. Det er en kæmpeklub i Spanien med en stor historie. Jeg ved godt, at den har haft nogle dårlige år osv. – men det er en stor anerkendelse i Spanien at spille dér fast,« pointerer Daniel Wass, som i de seneste måneder har fået en mere og mere fremtrædende rolle på Valencias midtbane.

Fredag møder han ind i EM-lejren med helt opladte batterier efter nogle fridage i Danmark. Denne gang som et sikkert kort i Kasper Hjulmands trup, efter han blev vraget til VM for tre år siden.

»Jeg havde ikke regnet med at komme med sidst, så derfor var jeg heller ikke skuffet. Jeg føler ikke, at jeg har noget at bevise på nogen måde, det gør jeg hver dag, og det synes jeg også, at jeg har gjort det sidste år på landsholdet. Jeg er meget mere cool omkring det hele og har været utrolig glad for den tillid, Kasper Hjulmand har givet mig som en fast del af startopstillingen.«

»For at holde fast i det er det klart, at jeg skal præstere, og det kan jeg passende gøre til EM. En slutrunde på hjemmebane er noget af det største, man kan opnå som landsholdsspiller, og det er det, vi alle drømmer om og sulter efter, så det glæder jeg mig til. Det bliver simpelthen så vildt,« slutter Daniel Wass, der måske kan få endnu mere af Danmark at se selv efter sommerferien.

Andre læser også