Midtbanemakker Iver Fossum løb med målene og overskrifterne, men bag den ivrige norske stjerne, har en vendelbo fået sit Superliga-gennembrud.

Mod Brøndby for en uge siden var han bedste mand, og i søndagens 4-0-maltraktering af bundholdet Sønderjyske, dikterede Malthe Højholt på 20 år igen kampen, så det vækkede minder om Ståle Solbakken i sin AaB-tid:

»Jeg ved jo først og fremmest, at det er en enorm vigtig plads, hvor det kræver man ikke ligger og gemmer sig, hvis vi skal spille på den måde vi ønsker i AaB. Det er altafgørende,« siger den nye chef på AaB-midtbanen.

I sommer indstillede den tidligere svenske landsholdsspiller Oscar Hiljemark karrieren i AaB for at blive assistenttræner i klubben.

AaB's Malthe Højholt har fået et kæmpe gennembrud på midtbanen for Superligaens øjeblikkelige nr. 3.
AaB's Malthe Højholt har fået et kæmpe gennembrud på midtbanen for Superligaens øjeblikkelige nr. 3. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Siden har klubbens fans skreget på en leder til midtbanen, der kunne tage over for den højtråbende svensker.

Den snak er end ikke en hvisken nu, og søndag var der – igen – 'jænne gue sauer' fra vendelboen Højholt:

Følte du at du 'ejede midtbanen i dag?

» … Jeg følte jeg havde en god kamp i dag. Det er den nordjyske måde at sige det på,« siger Malthe Højholt med skævt smil til B.T.

AaB tromlede søndag henover Marc Dal Hende og resten af Sønderjyske, der måtte rejse fra Aalborg med et 0-4-nederlag. »Det går ret godt i øjeblikket,« sagde AaBs nye midtbanechef, Malthe Højholt efterfølgende.
AaB tromlede søndag henover Marc Dal Hende og resten af Sønderjyske, der måtte rejse fra Aalborg med et 0-4-nederlag. »Det går ret godt i øjeblikket,« sagde AaBs nye midtbanechef, Malthe Højholt efterfølgende. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

»Men jeg synes da, det går ret godt i øjeblikket,« supplerer hovedpersonen selv.

AaB-fansene har således fået har fået deres helt egen nudelhår at tilbede – og hvad forskel er der egentlig på en intimkoncert med Christopher til en søndag eftermiddag med Malthe Højholt i regnen på Aalborg Stadion?

Efter halvdelen af grundspillet er Marti Cifuentes' tropper nummer tre, og kan nu kravle i ly for regnen søndag og holde landskampspause. Det gælder også Malthe Højholt, der ikke kom gennem U21-træner Jesper Sørensens nåleøje til U21-landsholdet.

Det bekymrede dog ikke AaB'eren efterfølgende efter rundbarberingen af kriseramte Sønderjyske:

AaBs Iver Fossum brillerede med to mål og en kongekamp mod Sønderjyske - men nordmandens midtbanemakker, blot 20-årige Malthe Højholt, leverede påny en fornem præstation i 4-0-sejren.
AaBs Iver Fossum brillerede med to mål og en kongekamp mod Sønderjyske - men nordmandens midtbanemakker, blot 20-årige Malthe Højholt, leverede påny en fornem præstation i 4-0-sejren. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg ved ikke om jeg kan mærke det på dem, men jeg kan mærke vi har en god selvtillid. Det er det, der gør vi kan vinde forholdsvis overlegent,« siger Højholt, der har to U19-landskampe og to U17-landskampe under bæltet.

Tidligere har AaBs sportschef Inge Andre Olsen fortalt, at AaB er skuffede over ikke at have flere ungdomslandsspillere end to; målmand Theo Sander på U17-landsholdet og bænkede Mathias Ross på U21-landsholdet.

Men AaBs unge 14'er er »så tæt på som man kan komme,« ifølge nordmanden.