Det er de færreste, der i en alder af 17 år kan skrive superligamålscorer på cv'et, men det kan Jakob Breum.

Den krølhårede offensivspiller har fået lidt af et gennembrud de seneste måneder. Først blev han topscorer ved en prestigefyldt U19-turnering i Kroatien, så debuterede han med to scoringer på U19-landsholdet, hvor han fortsat bomber mål ind, og mod Vejle kom han så også på tavlen i Superligaen.

»Jeg har drømt om det, siden jeg var lille,« fortæller Jakob Breum til B.T og kalder det 'fantastisk' at banke bolden i kassen på Odense Stadion.

Han skulle kun bruge to minutter på banen mod Vejle, før han bankede det sidste store søm i Vejle-kisten med sin scoring til 6-0. Dermed blev han OBs næstyngste målscorer i superligasammenhæng.

Målet har ganske naturligt kun sat endnu mere fokus på den unge knægt, men han lader ikke hypen påvirke sig.

»Jeg tager det ikke så tungt, jeg koncentrerer mig bare om at spille fodbold. Det er bare fodbold, selvom der sidder 10.000 på tribunen, og når alt kommer til alt, er det det samme at spille på stadion som i Ådalen,« siger Jakob Breum.

Officielt er han fortsat en del af OBs U19-trup, selvom han ofte træner med superligatruppen og altså også bliver udtaget til kampene. Derfor er det også primært U19-træner Kim Engstrøm, han snakker udvikling med.

»Det er Kim, jeg snakker med, og jeg vil fortsætte min udvikling i samarbejde med ham, mine andre trænere og mine holdkammerater. Jeg har udviklet mig meget de seneste år, og det vil jeg blive ved med.«

Superliga fodbold OB - Vejle Boldklub. Fredag den 1 oktober 2021, Nature Energy Park Odense. Jakob Breum Martinsen (OB - 40). (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Superliga fodbold OB - Vejle Boldklub. Fredag den 1 oktober 2021, Nature Energy Park Odense. Jakob Breum Martinsen (OB - 40). (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Jeg har selvfølgelig også snakket med Andreas (Alm, OB-cheftræner, red.), men det vi snakker om, holder vi internt,« fortsætter Jakob Breum.

Indtil videre er det blevet til tre indhop i denne sæson – to i Superligaen og mod Helsingør i pokalturneringen.

»Jeg er bare glad for at spille, og hvis Andreas synes, jeg skal spille, står jeg til rådighed.«

»Jeg skal ind og levere det fodbold, jeg kan lide at spille. Jeg har en udfordrende stil, jeg vil gerne fremad, skabe chancer og så bare holde gameplanen,« siger Jakob Breum, der ser sig selv som bedst på venstre kant.

Nu gælder det om at gøre sit bedste både til træning og i kamp, men det 17-årige talent har ikke en bestemt målsætning resten af sæsonen. Han tager et skridt ad gangen. Derfor er han heller ikke meget for at snakke om, hvor karrieren tager ham hen i de kommende år.

Interessen for sporten har altid været der, fortæller han.

»Jeg har altid godt kunne lide fællesskabet omkring træningen og konkurrencen i fodbold. Jeg vil gerne vinde,« siger Jakob Breum, der altid har været fan af OB.

»Min familie er OB-fans, og jeg er kommet på stadion, siden jeg var lille. Så det er helt klart ekstra specielt at trække i den stribede trøje. Det skal jeg ikke lægge skjul på.«

»Jeg nyder at være i OB,« fastslår Jakob Breum.

OB får besøg af Randers på Nature Energy Park søndag klokken 14.