Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Set udefra var det et underligt forløb, da Jakob Michelsen blev fyret i OB i starten af året.

I januar meldte OB ud, at man ikke ville forlænge med træneren, der dog skulle fortsætte til sit kontraktudløb i juni. To måneder senere havde man så alligevel fået nok, og så røg Jakob Michelsen på porten før tid.

Nu forklarer sportschef Michael Hemmingsen beslutningen i Discovery-programmet Købmændenes Klub.

»Det er mange gange uskønt, når man træffer sådan en beslutning. Jeg har det personligt ikke godt med at skulle gøre det, og det er ikke spor rart. Men jeg er i en position, hvor der skal træffes nogle beslutninger. Det er ikke rart for begge parter,« fortæller OB-sportschefen, der selv tog over som midlertidig cheftræner resten af sæsonen.

Michael Hemmingsen måtte selv tage over for Jakob Michelsen i den sidste del af sæsonen.
Michael Hemmingsen måtte selv tage over for Jakob Michelsen i den sidste del af sæsonen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Da OB i første omgang meldte ud, at man ikke ville forlænge med Jakob Michelsen, lå klubben på en niendeplads i Superligaen.

En vinterpause og ti kampe senere var det så alligevel slut. I mellemtiden var OB røget ud af pokalturneringen efter nederlag til FC Midtjylland, og Jakob Michelsens sidste kamp i spidsen for de stribede blev et 0-3-nederlag til Brøndby.

Seks dage senere vandt OB over AaB med Michael Hemmingsen som vikarierende cheftræner. En post han besad resten af sæsonen med ligeså svingende resultater som sin forgænger.

Efter sæsonen kunne han som bekendt strege den stilling fra visitkortet, da OB ansatte svenske Andreas Alm som ny cheftræner, mens Michael Hemmingsen kunne fortsætte i sin sædvanlige tjans som sportschef.

Andre læser også