Basketballstjernen Bria Goss fik en forfærdelig besked af sin læge i 2017. Hun havde kræft i livmoderen.

Beskeden var starten på en meget mørk periode i den 29-årige atlets liv. Det skriver Aftonbladet.

»Jeg følte mig ikke værdig til at blive elsket eller til at have en familie. Jeg gav mig selv skylden, mens jeg tænkte nogle tanker, som ikke var venlige,« lyder det eksempelvis fra Bria Goss.

Basketballstjernen valgte at leve i fornægtelse. Det var der en klar årsag til – hun var nemlig ikke i stand til at føde børn.

»Ja, det spillede en stor rolle. Min selvtillid var helt i bund. Mennesker, der oplever noget så traumatisk, påvirkes. Jeg kunne ikke kende mig selv i spejlet.«

Bria Goss tilføjer, at hun er meget åben over for at adoptere børn. Hun har ligeledes gemt nedfrosne æg. Det kalder hun godt, men dyrt.

Basketballspilleren havde en meget lille inderkreds, som hun fortalte om sine problemer. Det var først i begyndelsen af året, at hun åbnede op over for andre også.

»Jeg græd hele tiden på mit værelse. I stilhed. Men når jeg mødte andre personer, så havde jeg et smil på læben. Jeg havde det forfærdeligt, men kunne ikke lade nogen vide det.«

Bria Goss siger afsluttende, at hun håber på, at hendes historie kan inspirere andre, som måske sidder i den samme situation.

Amerikaneren har spillet i USA, Finland og Sverige. Lige nu optræder hun for Luleå i Sverige.