Han har en lille smule svært ved at forstå, hvad der er sket de seneste uger.

Det hele er nemlig gået meget stærkt for danske Mark O. Madsen, der for få uger siden kunne meddele, at han gør comeback i MMA-sportens svar på Formel 1, UFC, til august.

Allerede dagen efter, at den 36-årige tidligere OL-medaljevinder i brydning fik sat en underskrift på en ny kamp og kunne dele den glædelige nyhed med omverdenen, kom beskeden nemlig. Han skulle rejse til USA – nu!

»Jeg har lige afleveret mine børn, og så sidder jeg derhjemme og skal til at drikke en kop kaffe og snakker lidt med min kone. Så åbner jeg så min indbakke, og jeg skal da love for, at jeg var ved at få kaffen galt i halsen, da det stille og roligt går op for mig, at det hele handler om, at jeg skulle afsted om søndagen. Altså tre dage senere,« fortæller Mark O. Madsen til B.T.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Danskerens P1-visa, der giver ham tilladelse til at arbejde i USA, var ved at udløbe, og hvis han ikke skulle risikere en længere forsinkelse, var det med at komme afsted. Sådan lød meldingen fra både UFC og Mark O. Madsens management.

Men så ligetil var det ikke for den tidligere bryder.

Den seneste tid har for Mark O. Madsen og familien nemlig været præget af alt andet end stabilitet.

Tilbage i november satte den danske stjerne karrieren på pause, da hustruen Maria fik stillet diagnosen multipel sklerose. Inden da havde Madsen selv kæmpet med en brækket kæbe ovenpå seneste UFC-kamp i marts sidste år, som der efterfølgende gik betændelse i. Senere blev han så ramt af coronavirus.

Mark O. Madsen sammen med sin kone, Maria.
Mark O. Madsen sammen med sin kone, Maria.
Vis mere

I januar kom der så endnu mere rod i tilværelsen, da familien blev ramt af en vandskade i deres hus, der har betydet, at Mark O. Madsen sammen med sin kone og to børn har været genhuset og stadig er det.

Derfor var følelsen heller ikke til at tage fejl af, da den tidligere OL-kæmper læste beskeden om, at han skulle se at pakke kufferten.

»Jeg havde ikke lyst til at tage afsted! Jeg ser den her mail, og det første, jeg tænker, er, at det når jeg sgu ikke at blive klar til. Jeg havde også et byggemøde i forhold til huset, så det kan jeg slet ikke, tænker jeg. Det har jeg ikke lyst til. Men så kigger jeg over på Maria, og så siger hun bare: 'Nu kommer du bare afsted!' Og så ved Mark O. godt, hvad klokken har slået.«

Tre dage senere sad han i flyet. På vej tilbage til Las Vegas. Stedet, som han i november måtte rejse hjem fra, da hans kone Maria blev diagnosticeret med sklerose.

Et øjeblik, hvor drømmen om endnu flere kampe i UFC-buret pludselig virkede meget langt væk.

»Det er helt uvirkeligt for mig at være tilbage på den her rejse, som MMA har været. Jeg tog hjem fra Las Vegas i november sidste år med en følelse af, at det godt kunne være endestationen. Og sådan som tingene udviklede sig, så det jo ikke lysere ud,« fortæller Mark O. Madsen og tilføjer:

»Og i løbet af en uge får jeg så at vide, at jeg har fået en kamp, jeg får købt en billet og kommer afsted og tager til Vegas. Og nu sidder jeg i Arizona. Et sted, jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at jeg skulle være.«

Efter et par dage i Las Vegas er turen nemlig gået sydpå – nærmere bestemt byen Scottsdale i Arizona, hvor Mark O. Madsen efter nogle nøje overvejelser og betænkningstid har besluttet at placere sin træningslejr frem mod opgøret mod den rutinerede og populære amerikaner Clay Guida 21. august.

Mark O. Madsen sammen med Henry Cejudo og hans team i Scottsdale, Arizona.
Mark O. Madsen sammen med Henry Cejudo og hans team i Scottsdale, Arizona. Foto: Privatfoto
Vis mere

Det foregår sammen med Henry Cejudo, der er tidligere UFC-mester i to vægtklasser, og hans team.

På et halvt år er Mark O. Madsens liv altså blevet vendt på hovedet mere end én gang, og derfor har han også lidt svært ved at forstå, hvad han nu står midt i.

»Jeg har bogstaveligt talt lige stået i mit arbejdstøj på Falster i forbindelse med renoveringen af vores hus, og nu sidder jeg her med nogle af verdens bedste MMA-trænere og får lov til at arbejde med nogle af de bedste, mens jeg har udsigt ud over Phoenix, og min familie nu er kommet over til mig.«

»Det er meget, meget specielt at stå i, det her. Hold nu fast.«

Mark O. Madsen har kæmpet ti MMA-kampe og vundet dem alle. De seneste to har været i UFC-regi. Clay Guida har deltaget i 56 MMA-kampe og vundet 36 af dem.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor kampen mod Clay Guida finder sted.