Et telefonopkald ændrede alt for den danske OL-sølvvinder og MMA-stjerne Mark O. Madsen.

For et halvt år siden var han i Las Vegas for at jagte en ny storkamp i MMA-sportens svar på Formel 1, UFC, da hans telefon ringede. Det var hans kone, Maria, der var i den anden ende af røret.

»Maria ringede og fortalte, at hun var blevet diagnosticeret med multipel sclerose. Der bookede jeg billetten med det samme, og så rejste jeg hjem. Der var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg var nødt til at gøre,« fortæller Mark O. Madsen i et stort interview med TV 2.

Så selvom 36-årige Mark O. Madsen på rekordtid havde bygget sig selv op som MMA-stjerne, efter at han havde haft en stor karriere inden for brydning, tøvede han ikke med at droppe alle karriereplaner for at hellige sig familien i den svære tid.

Og han havde faktisk sluttet fred med, at hans MMA-karriere var slut, da han lagde røret på.

»Jeg kunne mærke, at Maria var ramt, og vi har to børn, der skulle fungere. Jeg kunne mærke, at de var presset, og den energi, jeg kunne mærke, påvirkede også mig, og der var jeg afklaret med, at jeg måtte indstille min karriere i MMA.«

Men efterfølgende er han – med konens opbakning – kommet på lidt andre tanker. Så nu hedder det officielt, at han har 'sat karrieren på pause'.

Mark O. Madsen er ubesejret i et MMA-bur, og han står indtil videre noteret for en UFC-kamp.