»Jeg er stadig i chok.«

Sådan siger Mark O. Madsen til B.T. oven på nyheden om, at hans hustru og promotor, Maria, har fået konstateret multipel sclerose.

»Lige nu er vi selvfølgelig hårdt ramt, men vi er indstillet på at kæmpe,« siger han om den alvorlige sygdom, der har ramt hustruen.

Den danske MMA-stjerne forklarer, at familien har vidst det i et par uger, men at hustruen har haft symptomer på sygdommen siden marts.

36-årige Mark O. Madsen.
36-årige Mark O. Madsen. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

De første symptomer kom, da danskeren lå indlagt på Rigshospitalet efter at have brækket kæben i opgøret mod amerikanske Austin Hubbard ved et UFC-stævne i Las Vegas.

Et opgør, som den danske MMA-kæmper i øvrigt trak sig sejrrigt ud af.

»Da jeg lå med kæbebrud, fortalte Maria mig, at hun var blevet følelsesløs i den ene side af ansigtet, og derfor besluttede vi, at hun skulle undersøges,« forklarer han.

Herefter gik flere måneder med lægebesøg og undersøgelser, indtil der i starten af november blev stillet en diagnose.

På det tidspunkt var Mark. O. Madsen i Las Vegas for at træne med nogle af de bedste MMA-kæmpere i verden, men opkaldet fra hustruen satte en brat stopper for det.

»Jeg blev helt vildt ked af det, da Maria ringede og fortalte, hvad lægerne var kommet frem til, og derfor skyndte jeg mig at bestille en flybillet hjem til Danmark,« fortæller han om beskeden fra lægerne, der har vendt op og ned på familiens tilværelse.

»Det har krævet nogle dybe samtaler de seneste uger, men min hustru er en fighter, og vi skal nok komme igennem det her,« siger han.

Sclerose er en sygdom, der ikke kan kureres, men den kan holdes nede med medicin, og derfor har hustruen også udsigt til at kunne starte i medicinbehandling i februar, forklarer Mark O. Madsen, der derfor har sat sin karriere på pause på ubestemt tid:

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Lige nu har vi brug for at være sammen som familie, og derfor er det hele sat lidt på pause, men jeg regner med at komme tilbage på fuld tryk på et tidspunkt.«

Ifølge den danske stjerne er karrieren et familieprojekt, som både han og hustruen startede sammen. Derfor skal det også afsluttes sammen, lyder det.