En brækket kæbe, to visdomstænder boret ud og to operationer. Det lyder måske som en omgang, der ville sende de fleste mennesker hjem under dynen i en længere periode.

Men ikke hvis man hedder Mark O. Madsen og har ambitioner om at nå toppen af MMA-verdenens paradis, UFC.

Siden den endnu ubesejrede dansker brækkede kæben under sin seneste kamp i Las Vegas 7. marts, har han på trods af skaden og coronavirussen ikke brugt tiden på at slappe af.

»Jeg har nogle store ambitioner, måske også for store. Jeg er klar over, at skal jeg nå til tops og indfri ambitionerne, så skal jeg holde mig til ilden. Det har jeg også brugt denne periode på at gøre. Så meget, at jeg næsten tror, at jeg er i bedre form nu end inden kampen i Las Vegas,« siger Mark O. Madsen til B.T.

Mark O. Madsen kæmper mod Thibaud Larchet under MMA-stævnet 'Cage Warriors' i K.B. Hallen på Frederiksberg, lørdag den 9. marts 2019.
Mark O. Madsen kæmper mod Thibaud Larchet under MMA-stævnet 'Cage Warriors' i K.B. Hallen på Frederiksberg, lørdag den 9. marts 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Med i den ligning skal det så nævnes, at den danske MMA-kæmper rev to ledbånd over i skulderen blot fire uger inden kampen i Las Vegas, ligesom han fik en stafylokokinfektion i sin ene hånd.

Efter 35-årige Mark O. Madsen brækkede kæben i sejren over amerikanske Austin Hubbard, fløj han hjem til Danmark og blev opereret, hvor han fik sat skinner ind i kæben. Efterfølgende gik der dog infektion i skinnerne, hvorfor endnu en operation var uundgåelig.

Tirsdag i denne uge undergik han så sin anden operation i kæben. Et indgreb, der har efterladt ham med et særpræget udseende.

»Efter operationen var jeg den heldige ejer af et skævt 'Sylvester Stallone'-smil, da hele mundtøjet hang som følge af bedøvelsen. Jeg lignede Rocky Balboa i ansigtet,« griner Mark O. Madsen og fortsætter:

Mark O. Madsen er ubesejret i sin MMA-karriere. Med sejren over Austin Hubbard 7. marts lyder statistikken nu på 10 sejre og ingen nederlag.
Mark O. Madsen er ubesejret i sin MMA-karriere. Med sejren over Austin Hubbard 7. marts lyder statistikken nu på 10 sejre og ingen nederlag. Foto: Stephen R. Sylvanie
Vis mere

»I dag (onsdag, red.) er kæben hævet meget op. Jeg har et decideret pæreansigt, men det var også en større omgang, jeg var igennem, med tre skinner, der skulle fjernes, og jeg blev skåret op to steder udefra. Og så fik jeg boret to visdomstænder ud og lukket det sammen igen.«

På trods af indgrebene er det ikke noget, der kommer til at holde danskeren væk fra træningen i længere tid. Han fortæller, at han kører en rolig træning i denne uge, men at han snart vil være helt klar igen.

»Helingen af kæben er egentlig på plads. Jeg fik fortalt, at jeg heler utroligt godt, og kæben er stærk. Lige nu er det bare sårene, der skal hele, så jeg regner med at være tilbage om to uger,« siger Mark O. Madsen og tilføjer:

»Derfra kan der så gå to til tre måneder, inden jeg er klar til at kæmpe igen, men der er jo også en chance for, at jeg bliver 'kaldt ind' med kort tids varsel, så derfor har jeg også valgt at holde formen ved lige, så jeg kan være klar, hvis chancen byder sig.«

Mark O. Madsen efter sin kamp mod den tidligere svenske MMA-mester Matthias Freyschuss under MMA Galla i Nykøbing Falster Hallen lørdag den 13. januar 2018.
Mark O. Madsen efter sin kamp mod den tidligere svenske MMA-mester Matthias Freyschuss under MMA Galla i Nykøbing Falster Hallen lørdag den 13. januar 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Da Mark O. Madsen brækkede kæben tilbage i marts, fortalte han til B.T., at han ikke havde fået sit 'snyde-måltid' efter kampen, som skulle have været en stor burger.

Tidligt søndag morgen dansk tid starter UFC op igen, og der håber Mark O. Madsen meget på, at han kan få lov til at nyde en burger, mens han skal følge stævnet fra hjemmet i Nykøbing Falster.

»Jeg har fået meget flydende kost på grund af kæben, men jeg vil godt indrømme, at jeg endnu ikke har fået blendet burger. Jeg er nu gået over til at skulle spise tyggevenligt mad,« siger han og tilføjer:

»Men jeg håber meget på, at det hele er helet til på lørdag, så jeg kan smide en saftig burger på grillen og få en smoothie til,« siger Mark O. Madsen.