En cykeltur forvandlede sig til et sandt mareridt for Nikita Domracheva, der fik tæsk af politiet i Hviderusland, og endte på hospitalet med blødninger og sår på hele kroppen.

Nu har hans søster, Darya Domracheva, reageret på Facebook.

»Vi kan alle se, at der er problemer her i landet,« begynder hun.

De seneste måneder har der været massive demonstrationer i gaderne i Hvideruslands hovedstad, Minsk, mod styret.

Demonstrationerne mod præsidenten Alexander Lukasjenko har fået flere tusinde demonstranter anholdt, og hundredevis af dem er blevet udsat for grov vold.

Ifølge det officielle valgresultat fik Lukashenko 80 % af stemmerne ved valget, men oppositionslederen Svetlana Tikhanouskaja mener, at det er valgfusk, og at det var hende, der fik 80 % af stemmerne. Der har udløst de massive demonstrationer og kampe i gaderne i Minsk, som fortsat står på her to måneder senere.

»Jeg ved ikke, hvordan jeg kan bidrage til at løse disse problemer. Vi lever ikke i en primitiv verden. Folket vil blive hørt. Alle må forholde sig i ro og tale sammen,« skriver Darya Domracheva.

Hun er et af de største navne i skiskydning, også kaldet biatlon, hvor hun har vundet OL-guld i både 2014 og 2018.

Hendes bror, Nikita, har ingen karriere i skiskydning. Han var blot på vej hen til sin mor på sin cykel, da han pludselig befandt sig midt i demonstrationerne. Her blev han omringet af politistyrker, revet af sin cykel og måtte tage imod mange spark og slag.

Han har forklaret, at han frygtede for sit liv.

Han blev herefter hevet med ind i en politivogn, mens blodet drev ned ad ham. Han blev først tilset af en læge flere timer senere på en politistation.

Nikita underskrev mod sin vilje en erklæring, hvor han medgav, at han havde været en del af demonstrationerne.

Sagen skal nu for retten, og Nikita er hjemme igen efter et kort ophold på hospitalet.