På spørgsmålet, om det er verdens bedste gløgg, må Rasmus Ullehus svare »måske«.

Spørger man ham, om det er Fyns bedste, er svaret et andet:

»Ja, det er det. Når man smager den, tænker man, at det er sådan her, gløgg skal smage,« siger Rasmus Ullehus, der til daglig driver Løgrups Vinstue i Odense.

Rasmus Ullehus har vundet det uofficielle fynsmesterskab i gløgg, der blev afholdt på Storms Pakhus.

»Jeg har vundet de seneste to år,« tilføjer han.

Og han er ikke i tvivl om, hvorfor han løber med prisen for andet år i træk.

»Det er fordi, vores gløgg er en traditionel julegløgg. Den smager simpelthen bare af jul og kærlighed.«

Gløggen er baseret på en opskrift, som Rasmus Ullehus har finpudset over et år.

Rasmus Ullehus står med checken på 5.000 kroner og pokalen efter sejren ved det uofficielle Fynsmesterskab i gløgg.
Rasmus Ullehus står med checken på 5.000 kroner og pokalen efter sejren ved det uofficielle Fynsmesterskab i gløgg.
Vis mere

Opskriften består blandt andet af rødvin, portvin, hvid rom, Nordsø Olie, Pure Lakrids og Rød Aalborg.

»Rød Aalborg smager af meget, og derfor er den i. Men det må ikke smage for meget af alkohol,« forklarer Rasmus Ullehus og fortsætter:

»Og derfor koger jeg alle de forskellige typer af alkohol i omkring 15 minutter.«

Hvad er så den hemmelige ingrediens?

»Jeg vil egentlig bare tro, at det er en kombination af alle ingredienserne,« siger Rasmus Ullehus.

Rasmus Ullehus fortæller, at de på Lørups Vinstue har mange gløgg-hungrende gæster, der kun kommer for den prisvindende gløgg.

»Der ryger nogle liter hver dag. Jeg har brygget 60 og 100 liter hver uge. Den er populær,« siger han afslutningsvis.