Den stenrige ejendomsadvokat og tidligere storaktionær i fodboldklubben Brøndby Jan Leth Christensen bliver nu meldt til politiet af Gentofte Kommune.

Det sker, fordi Jan Leth Christensen nægter at fjerne et stort byggepladshegn, der blokerer naboernes og alle andres ret til at gå langs stranden for enden af Sigridsvej ved Øresund i Hellerup.

Her er Jan Leth Christensen ved at opføre en luksusvilla tegnet af stjernearkitekt Bjarke Ingels. Den 21. februar påbød Gentofte Kommune Jan Leth Christensen at fjerne hegnet senest den 28. februar.

Det påbud har Jan Leth Christensen blæst på, og i et brev til Jan Leth Christensen, som B.T. har fået indsigt i, gør kommunen det klart, at næste skridt uden yderligere varsel er at 'overgive sagen til politiet til strafferetlig behandling'.

Sådan kommer villaen til at se ud, når det står færdig.
Sådan kommer villaen til at se ud, når det står færdig. Foto: PR-foto
Vis mere

Advokaten står både til bødestraf for at overtræde naturbeskyttelsesloven, da byggepladshegnet forhindrer og vanskeliggør offentlighedens adgang til stranden, og for ikke at følge kommunens påbud om at fjerne hegnet.

Kommunen truer samtidig med at sende tvangsbøder efter advokaten, indtil hegnet er blevet pillet ned.

Marianne Victor Hansen, som bor lidt længere oppe ad den mondæne Sigridsvej, er pikeret over, at Jan Leth Christensen nægter at rette ind.

»Det er horribelt, at han føler sig hævet over loven. Han okkuperer jo noget af stranden, som skal være offentlig tilgængelig,« siger hun og tilføjer:

Advokat Jan Leth Christensen har siden januar 2018 ligget i åben strid med sine naboer og Gentofte Kommune. Striden drejer sig om den luksusvilla, som han er ved at opføre på Sigridsvej i Hellerup i første række til Øresund.
Advokat Jan Leth Christensen har siden januar 2018 ligget i åben strid med sine naboer og Gentofte Kommune. Striden drejer sig om den luksusvilla, som han er ved at opføre på Sigridsvej i Hellerup i første række til Øresund. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

»Det handler ikke kun om min og de andres naboers ret til at kunne gå langs stranden, men helt principielt om, at offentligheden i Danmark har ret til at færdes på vores strande.«

Det er nemlig ikke første gang, at Jan Leth Christensen spiller efter egne regler.

Sagen startede i januar 2018, da Jan Leth Christensen uden at søge om tilladelse satte et kæmpe byggepladshegn op, som i strid med naturbeskyttelseloven blokerede offentlighedens adgang totalt til at kunne færdes langs stranden.

Marianne Victor Hansen kunne pludselig ikke længere løbe langs stranden og klagede til kommunen.

Men Jan Leth Chrisensen nægtede også dengang at fjerne hegnet trods et påbud fra kommunen.

Først da Gentofte Kommune bragte sagen for fogedretten den 11. juni 2018 og fik medhold, pillede Jan Leth Christensen hegnet ned.

Sideløbende indbragte Jan Leth Christensen sagen for Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Her argumenterede han for, at hans private strand slet ikke var en strand, men en have, som offentligheden ikke måtte betræde. Han tabte den 15. november 2018 sagen med et brag.

Dyrenes Beskyttelse kalder søm-hegnet 'dybt godnat'.
Dyrenes Beskyttelse kalder søm-hegnet 'dybt godnat'.
Vis mere

Nævnet hældte alle Jan Leth Christensens argumenter ned ad brættet som juridisk irrelevante eller forkerte. Han reagerede ved at indbringe nævnets afgørelse for domstolene, som endnu ikke har truffet afgørelse i sagen.

I forbindelse med det gigantiske byggeri gav Gentofte Kommune imidlertid i sommeren 2018 Jan Leth Christensen dispensation til midlertidigt at opsætte et nyt byggepladshegn på en del af stranden, mens han bygger en ny kystbeskyttelsesmur.

Kommunen har flere gange forlænget dispensationen, men kræver nu, at arbejdet på muren færdiggøres.

Efter at have indhentet ekstern ekspertbistand fra ingeniørfirmaet Rambøll har kommunen påbudt Jan Leth Chrisensen at fjerne byggepladshegnet på stranden senest den 28. februar.

Han skal erstatte det med et mobilt trådhegn, som dagligt skal flyttes væk fra stranden, når der ikke arbejdes på kystbeskyttelsesmuren.

På den måde vil naboerne og alle andre nemlig kunne færdes langs stranden, når der ikke arbejdes.

Men selv om kommunen nu melder Jan Leth Christensen til politiet og truer med tvangsbøder, står hegnet stadig på stranden i dag den 2. marts.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Jan Leth Chrisensen, men han har ikke reageret på B.T.s henvendelser.