En frisørsalon i Aalborg sender kærlige drillerier i retning mod Kunsten i Aalborg og deres meget omtalte værk 'Take the Money and Run.'

Art of Hair udstiller i øjeblikket deres egen version af det famøse værk i butiksvinduet ud til Vesterbro.

B.T. har tidligere fortalt om det hypede originale værk af Jens Haaning, som de seneste måneder har fået besøgstallene til at stige. Billedet skulle have bestået af 25.702 euro og 338.122 danske kroner klistret fast på en hvid ramme bag et udstillingsglas – men sådan blev det ikke.

I stedet blev det er blankt lærred med titlen 'Take the money and run'.

Jens Haanings værk har skabt opmærksomhed så langt væk som USA og Japan.

Robert Krog er frisørmester og ejer af Art of Hair. Med et smil på læben forklarer han meningen bag det hjemmelavede værk, som er sat til salg for 55.000 kroner.

»I forbindelse med Kunstens billede synes jeg, det var lidt sjovt at lave en lille pendant til det for at lave en happening,« forklarer han.

»Man kan godt købe billedet, hvis man har lyst, men det tror jeg ikke, at der er nogen, der vil,« griner frisørmesteren.

Robert Krog har selv gjort sig en del tanker om det oprindelige værk på Kunsten:

»Man skal passe på med konspirationsteorier, men man kan ikke lade være med at tænke på, om det er en planlagt happening mellem Kunsten og kunstneren. Men det finder vi nok aldrig ud af, eller også gør vi til januar.«

På trods af konspirationsteorien synes han, at farcen omkring billedet fra det nordjyske kunstmuseum er sjov. Og den enorme omtalte har jo også gjort Kunsten godt, indskyder han.

Nina på 59 år var fredag formiddag en af kunderne i butikken. Mens hun drak kaffe og gjorde sig klar til sin klipning, reflekterede hun over frisørmesterens happening.

»Det er rigtig sjovt, og jeg fik et smil på læben. Jeg går ud fra, det relaterer sig til episoden på Kunsten, som jo skabte en del opmærksomhed,« siger hun.

De 55.000 kroner som billedet koster, kunne hun dog ikke finde på at smide, smiler frisørkunden.

Robert Krog fortæller, at billedet har hængt i salonen siden onsdag.

Det kommer til at hænge der halvandes uges tid endnu. Indtil julepynten skal op.

Andre læser også