Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Eleverne på Prins Henriks Skole på Frederiksberg må forberede sig på en noget anderledes skoledag i den kommende uge.

Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt et påbud om midlertidig nedlukning af Prins Henriks skoles 1. til og med 9. klasse med tilhørende SFO og klub, som er på matriklen.

Nedlukningen sker på grund af et højt antal corona-smittetilfælde på tværs af årgange, skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Den midlertidige nedlukning er gældende i syv dage fra 17. november til og med 23. november, lyder det.

Prins Henriks Skole ligger på Værnedamsvej på Frederiksberg.
Prins Henriks Skole ligger på Værnedamsvej på Frederiksberg. Foto: Celina Dahl
Vis mere

Der går i alt 575 elever på Prins Henriks Skole. Frederiksberg Kommune oplyser, at skolen vil etablere nødpasningstilbud for elever i nedlukningsperioden.

Tilbuddet omfatter elever, der er indskrevet i børnehaveklassen og 1.-4. klasse, hvis forældrene er i beskæftigelse eller selvstændige erhvervsdrivende, og de enten ikke er hjemsendt eller varetager beskæftigelsen eller erhvervet hjemmefra.

Også elever, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, vil blive tilbudt nødpasningstilbud, oplyses det.

Frederiksberg Kommune har lige nu et incidenstal på 634. Incidens angiver, hvor mange smittede en kommune har pr. 100.000 indbyggere de sidste syv dage.

Frederiksbergs høje incidens skyldes, at 656 af kommunens borgere er bekræftet smittet med corona inden for den seneste uge. Kommunen ligger nu på en 13.-plads over kommuner med mest smitte.

Epidemikommisionens grænse for, hvornår der skal foretages lokale tiltag i kommuner med høj smitte, blev i sidste uge sænket til en incidens på 400. Frederiksberg overskrider i øjeblikket grænsen med cirka 60 procent.

Prins Henriks Skole er også kendt under navnet Den Franske Skole eller Lycée Français Prins Henrik (på fransk, red.). Skolen følger det franske system.

Skolen ligger på Værnedamsvej på Frederiksberg, hvor den blev etableret i 1954. I 1989 blev den opkaldt efter den afdøde prins Henrik, der var født i Frankrig.

Den Franske Skole forventes at flytte fra Værnedamsvej i 2023/2024. Skolen bliver en del af Rolighedsvejs Bycampus på Rolighedsvej, hvor der foruden skolen skal etableres studie- og familieboliger samt idrætshal.