Svømmeglade borgere på Frederiksberg skal igen til at væbne sig med tålmodighed.

Byens svømmehal skulle have stået færdigrenoveret i maj 2021, men på grund af en byggeskandale er genåbningen blevet udskudt igen og igen og igen.

Nu meddeler Frederiksbergs borgmester så, at byggeriet igen er forsinket og først kan forventes at stå færdigt i andet kvartal næste år.

»Jeg er frustreret over, at det nu ser ud til, vores svømmehal først åbner i løbet af 2024. Færdiggørelsen er allerede forsinket flere gange, og det er næsten ubærligt, at der fortsat kommer ting for dagen, som forsinker arbejdet yderligere,« siger borgmester Michael Vindfeldt (S) i en pressemeddelelse.

Han retter samtidig hård kritik mod den fyrede entreprenør, Skou Gruppen, der tidligere har stået for renoveringen af Frederiksberg Svømmehal.

»Det har været og er fortsat dybt utilfredsstillende at den tidligere entreprenør ikke har løftet opgaven. Vi er så mange, der savner vores gamle svømmehal, og jeg har svært ved at finde ord for, hvor vred jeg er over den kvalitet – eller nærmere mangel på samme – den tidligere entreprenør leverede,« siger Michael Vindfeldt

Det er blandt fejl i bassinkonstruktionerne, der er årsag til, at svømmehalsbyggeriet har været ramt af massive forsinkelser og budgetoverskridelse.

Anlægssummen er gået fra 70 til over 100 millioner kroner, og aktuelt kører der et retligt efterspil i Voldgiftsnævnet mellem Frederiksberg Kommune og entreprenørfirmaet Skou Gruppen.

Martin Skou heidemann, direktør for Skou Gruppen og Michael Vindfeldt (S), borgmester i Frederiksberg Kommune. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix, Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Martin Skou heidemann, direktør for Skou Gruppen og Michael Vindfeldt (S), borgmester i Frederiksberg Kommune. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix, Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Martin Skou Heidemann, som er direktør i Skou Gruppen, forventer at få medhold.

»Sagen afventer syn og skøn samt en voldgiftssag. Vi forventer, at denne vil give Skou Gruppen medhold i vores byggefaglige betragtninger, men det kommer til at tage tid. Det er frustrerende at opleve, hvordan Frederiksbergs borgmester benytter ventetiden til gang på gang at skyde på de forkerte,« siger Martin Skou Heidemann i en pressemeddelelse.

»Enten er borgmesteren dårligt rådgivet, eller også lægger han bevidst et røgslør ud for at forklare, hvorfor svømmehallen ikke bliver klar til at åbne i 2023, som han ellers har lovet frederiksbergborgerne,« siger Martin Skou Heidemann.

Frederiksberg Kommune nye samarbejdspartnere på svømmehalsprojektet er entreprenøren Viuff Anlæg A/S og kommunens totalrådgiver COWI.