Pludselig var Wassim Hallal i haven. Han så børne-tv med ungerne og lavede aftensmad hjemme.

En ny hverdag, der stod i skarp kontrast til det hektiske liv, han ellers var vant til.

Nedlukningen under corona var et stort skifte, der lærte Wassim Hallal at sætte pris på at trække stikket en gang imellem. Skrue ned for blusset. Men nedlukningen gav ham også en anden erkendelse.

At Frederikshøj og den bimlende og bamlende kokkebranche er der, han hører hjemme.

Det fortæller Wassim Hallal i et interview, da B.T. Aarhus møder ham på Frederikshøj midt i forberedelserne til aftenens serveringer.

»Det er stort skifte pludselig at sidde og se tv med børnene om aftenen, når man plejer at arbejde næsten hver aften i ugen. Alle de almindelige ting, som hr. og fru Danmark gør i hverdagen, prøvede jeg for første gang under nedlukningen,« siger han.

»Det der med at gå rundt og hygge og dovne den derhjemme syv dage i ugen er ikke noget for mig. Men jeg har lært, at det er sundt at trække stikket bare en gang imellem.«

»Det er ikke fordi, at jeg ikke kan lide livet derhjemme. Nedlukningen bekræftede mig bare i, at jeg skal bruge de fleste af mine timer på Frederikshøj. Jeg kan godt lide, at min hverdag er bundet op på en stram plan,« siger han.

Wassim Hallal har bestemt ikke være doven, siden han begyndte sin karriere som kok. Med en Michelin-stjerne på Frederikshøj siden 2015 og tidligere stillinger på både Hotel Limfjorden, Hotel d'Angleterre og Formel B samt flere restauranter i udlandet er han en af Danmarks mest hyldede kokke.

Rejsen hertil startede langt fra spotlyset på den lokale kro i hjemstavnen Thy.

Stjernekokken Wassim Hallal kom til Danmark, da han var fem år. Hans forældre flygtede fra borgerkrigen i Libanon og forlod deres hjem i Beirut og slog sig ned i den nordjyske by.

For at tjene nogle penge blev han som 13-årig køkkendreng på Vesløs Kro i Thy.

»Det var stedet, man tog arbejde som ung. Det viste sig så, at jeg rigtig godt kunne lide at lave mad. Og så fortsatte det ligesom bare derfra.«

Det var Wassim Hallals kæreste og nuværende kone, der var skyld i, at han rykkede til Aarhus. Dengang arbejdede han på en restaurant i Belgien. Hans kone, Tina Hallal Hansen, flyttede til Aarhus, og så tog Wassim Hallal med.

I dag har han sammen med Tina en dreng på 12 og en pige på syv år.

Livet som restaurantejer og kok betyder, at det ikke er meget, han får set børnene og konen. Men familien har lært at få hverdagen til at fungere.

»Savnet og den dårlige samvittighed, eller at man ikke er til forældremøderne hver gang, kan selvfølgelig også tære på mig. Men i familien er vi ærlige og respekterer hinandens valg,« siger han og fortsætter:

»Mine børn bliver ældre og forstår det mere og mere. Det er jo sådan med børn, at de savner jo. Der har været nogle faser, hvor de har savnet mig helt afsindigt. Så hører man på det og sætter sig og snakker tingene igennem.«

Savnet og hverdagen hver til sit har de vendt til noget positivt.

For hver søndag har hele familien fri, og det udnytter de til at gå ud og spise, se AGF og få hygget igennem.

»Når vi så er sammen søndag, har vi den ultimative kvalitetstid sammen. Med al respekt for den måde, andre folk lever på, så synes jeg, det at have rendyrket kvalitetstid er bedre i små perioder på en uge end hele tiden,« siger han.

Siden nedlukningen er Frederikshøj kommet i samme høje gear som før pandemien. Mandag er der en Michelin-stjerne, der skal forsvares.

»En Michelin-stjerne er rigtig profiterende i et stykke tid. Men det er den ikke for evigt. Der skal hele tiden benzin på bålet for at holde forretningen ved live.«

Hvad er dit mål her efter corona?

»Jeg holder mine mål for mig selv. Der er ikke nogen bål, der bliver slukket her i fremtiden. Vi har en lysende fremtid forude.«

Er det flere stjerner, der lyser forude?

»Det vil jeg ikke gisne om.«