Så er det blevet meldt officielt ud. Kronprinsparrets fire børn skal gå på skole i 12 uger på den internationale skole Lemania-Verbier i Schweiz.

'Når skoleopholdet er afsluttet, vil alle fire børn fortsætte deres skolegang i deres nuværende klasser på Tranegårdsskolen i Gentofte,' står der videre i pressemeddelelsen, som lige er blevet sendt ud fra kongehusets kommunikationsafdeling.

De skriver videre, at det primært vil være Kronprinsessen, som opholder sig sammen med børnene i Schweiz.

De fire børns far, kronprins Frederik, vil være der så meget, som det kan lade sig gøre, igennem de 12 uger.

Arkiv. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Arkiv. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det var onsdag, at det blev meldt ud, at prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine allesammen skulle på skoleophold i udlandet.

Kronprinsesse Mary fortalte i den forbindelse, at der var en helt særlig grund til, at de havde taget den beslutning for deres børn.

»Vi ser det som en gave til vores børn, hvor de kan være sammen om det, og en gave, de kan have med sig resten af livet,« sagde hun til TV 2, som var med på erhvervsfremstødet i Frankrig, hvor kronprinsparret deltog.

Kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgsensen fortalte, at det virkede til, at nyheden var kommet ud lidt tidligere, end kongehuset helt var klar til, da det blev bekræftet onsdag.

Og det er også først nu, at man fortæller, hvilken skole de fire børn skal gå på.

Kongehuseeksperten forklarede videre, at man har en lang tradition for at sende kongelige børn på ophold i udlandet, så de kan få udvidet deres horisont.

»Det virker til, at kronprinsparret godt vil give deres børn noget med på vejen med dette udlandsophold. De vil gerne give dem noget menneskeligt, noget berigende og kulturelt,« siger historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

Han fortalte videre, at der ikke var noget problem med, at de kongelige tog deres fire børn med på denne tur, når det drejede sig om et kortere ophold. På den måde vil det stadig være muligt for kronprins Frederik at passe sine forpligtigelser.