Prins Joachim overraskede, da han viste en helt ny side af sig selv som vært i den historiske dokumentarserie 'Prins Joachim fortæller' i efteråret.

Den danske prins blev rost af flere eksperter og anmeldere for sin optræden – og nu er han også blevet nomineret til en pris ved et af Danmarks største awardshow.

Prins Joachim er nemlig nomineret til en Zulu Award i kategorien 'Årets tv-vært'.

Han deler kategorien med en række prominente tv-navne som Timm Vladimir, der er nomineret for sin værtstjans i 'Den store bagedyst', og Ibi Støvring, der er nomineret for programmet 'Date mig nøgen'.

De nominerede til prisen 'Årets tv-vært'.
De nominerede til prisen 'Årets tv-vært'. Foto: Zulu Awards
Vis mere

Derudover er også komiker Melvin Kakooza nomineret for programmet 'Helt sort', og Ida Rud er nomineret for programmet 'Idas fede fatcamp'.

'Prins Joachim fortæller' havde premiere på DR K i oktober, og han fik blandt andet rosende ord med på vejen af kommunikationsekspert Anna Thygesen, der dengang anmeldte programmet for B.T.

'DR K's nye programserie 'Joachim fortæller' er intet mindre end genialt tv. Skide flot produceret, skønne billeder, personlige møder mellem kloge og venlige danskere. Alt sammen blændende formidlet af prins Joachim,' skrev hun blandt andet.

I dokumentarprogrammet kom man i hvert program tættere på en flig af den danske historie, men prins Joachim overraskede også mange ved eksempelvis at være dus med danskerne.

Prins Joachim har været med på lige fod med alle andre, da dokumentaren om danmarkshistorien skulle filmes.
Prins Joachim har været med på lige fod med alle andre, da dokumentaren om danmarkshistorien skulle filmes. Foto: Nordisk Film Production A/S
Vis mere

Derudover delte han også ud af personlige tanker om blandt andet sine børns fremtid.

»De skal for guds skyld ikke blive som farmand. Det mønsterbrud, jeg ønsker – som jeg enten ikke selv har turdet tage tidligere eller effektuere tidligt nok – det skal ikke forhindres dem. Intet er forbudt,« sagde prins Joachim i et af programmerne.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra prins Joachim i forbindelse med nomineringen, men det har ikke umiddelbart været muligt.

Zulu Awards løber af stablen den 13. februar med skuespiller Dar Salim som vært. Det er endnu uvist, om prins Joachim deltager.