14.995.000 kroner. Det er beløbet, du må smide, hvis du vil overtage grevinde Alexandras hus.

Prins Joachims tidligere hustru nemlig netop sat sit hus i Charlottenlund til salg, skriver Se og Hør. Over for B.T. bekræfter grevindens presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, boligsalget.

Hun uddyber, at huset er sat til salg, fordi grevinde Alexandra ønsker at rykke tættere på København – og dermed også tættere på sine sønner.

»Felix bor stadig hjemme, men hun regner med, at han snart flytter. Derfor ønsker hun at flytte i noget mindre og mere centralt,« lyder det fra Helle von Wildenrath Løvgreen.

Dermed planlægger den 56-årige grevinde Alexandra altså at sige farvel til Charlottenlund-boligen, som hun i 2017 købte for lige knap 10 millioner kroner af fodboldspiller Preben Elkjær.

Huset, som er beliggende på Vilvordevej i den nordsjællandske by, måler 215 kvadratmeter i størrelse og er bygget i 1963.

Villaen er ifølge Se og Hør den hidtil mindste, grevinden har boet i, siden hun kom til Danmark i 1990'erne.

Foruden Schackenborg Slot har grevinden nemlig også kaldt en 356 kvadratmeter stor villa på Svanemøllevej i Hellerup og en 301 kvadratmeter stor herskabslejlighed i Store Kongensgade i det indre København for sit hjem.

Boligsituationen er ikke den eneste, der i denne tid er i udvikling for den Hongkong-fødte grevinde. Også på jobfronten er der nyt.

Således udvidede grevinde Alexandra for nylig sit cv til også at tælle en bestyrelsespost i medicinalvirksomheden Unumed, der laver digitale sundhedsløsninger til klinikker og hospitaler i lande som Kenya og Indonesien.

Dermed har grevinden, der sidste sommer sagde endegyldigt farvel til sin apanage i forbindelse med yngstesønnen, prins Felix', 18-års fødselsdag, i øjeblikket tre job.

Foruden bestyrelsesposten i Unumed har hun siden 2007 siddet i bestyrelsen i den schweiziske medicinalgigant Ferring Pharmaceuticals, og sidste år startede hun som deltidsansat som director of client programmes hos Bang & Olufsen.