Grevinde Alexandra melder sig nu ind i MeToo-debatten og deler i et nyt interview egne oplevelser med krænkende adfærd.

Den 56-årige grevinde mener, det er for dårligt, at vi ikke er nået længere på ligestillingsfronten i vores del af verden - og tilføjer, at det kun er godt, at så mange kvinder nu begynder at stille sig frem og taler åbent om problemet.

I et interview med Alt for damerne fortæller hun om sine egne oplevelser, da hun som ung arbejdede i finansverdenen i Hong Kong i 1980'erne og 1990'erne.

For selvfølgelig var hun også udsat for sexisme, fortæller hun og nævner, at hun blandt andet har prøvet at blive chikaneret af en mandlig chef, som lagde an på hende. Hun sagde nej til chefen og heldigvis fik det ikke nogle konsekvenser, tilføjer hun, men kommer så med en oplevelse, der satte dybere spor:

»En oplevelse, der var værre for mig, var, at jeg blev forfulgt af to mænd, da jeg var helt ung. Jeg var 14-15 år og på vej hjem med offentlig transport. Der var omkring 300 meter til mit hjem, da jeg stod af, og så kunne jeg mærke, at der var to mænd, der fulgte efter mig. Jeg løb alt, hvad jeg kunne, og jeg tør næsten ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis jeg havde haft længere hjem. Jeg løb for mit liv, det er jeg ikke i tvivl om.«

Det lykkedes hende at ryste mændene af sig, men når hun fortæller om oplevelesen i dag, tænker hun, at det aldrig var sket, hvis hun havde været en dreng. At kvinder bare er mere udsatte.

Grevinde Alexandra håber, at der fremover kommer flere mænd på banen i MeToo-debatten.

(ARKIV) Alexandra Christina, Grevinde af Frederiksborg og sønnerne Prins Nikolai og Prins Felix, til Ecco Walkathon søndag den 20. september 2015. Til efteråret udkommer grevinde Alexandras personlige fortælling om danskernes lykke. Hun vil også reflektere over sin egen forestilling om lykke. Det skriver Ritzau, fredag den 6. april 2018.. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Alexandra Christina, Grevinde af Frederiksborg og sønnerne Prins Nikolai og Prins Felix, til Ecco Walkathon søndag den 20. september 2015. Til efteråret udkommer grevinde Alexandras personlige fortælling om danskernes lykke. Hun vil også reflektere over sin egen forestilling om lykke. Det skriver Ritzau, fredag den 6. april 2018.. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix) Foto: Bax Lindhardt
Vis mere