Simon Emil Ammitzbøll-Bille stifter et nyt parti sammen med sin tidligere partifælle Christina Egelund.

Det nye parti ser dagens lys få uger efter, at de to tidligere LA'er forlod Liberal Alliance.

Berlingske skriver torsdag morgen, at partiet får det nye navn Fremad.

Efter de tos exit har der de seneste uger været gisnet om, at et nyt parti var i støbeskeen, og nu er det altså en realitet.

Det sidste, Blå Blok med Jakob Ellemann i spidsen har brug for, er et nyt parti, der kan tage stemmer, der ender med at være spildte, mener B.T.s politiske kommentator (arkivfoto).
Det sidste, Blå Blok med Jakob Ellemann i spidsen har brug for, er et nyt parti, der kan tage stemmer, der ender med at være spildte, mener B.T.s politiske kommentator (arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

De to partistiftere forklarer til Berlingske, at de danner partiet som konsekvens af det, de ser som 'en borgerlig glidebane'.

De mener nemlig, at symbolske udlændingestramninger er gået for vidt på bekostning af retssikkerheden.

»Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Dét, vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have,« siger det ny partis formand, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, til avisen.

Det borgerlige Danmark skal genopfinde sig selv, mener Ammitzbøll-Bille og Egelund, og det nye parti vil have fokus på retssikkerhed, et positivt syn på EU og en 'fair og fast' udlændingepolitik.

Efter et folketingsvalg vil det nye parti pege på Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister.

Efter valget i forsommeren fik Liberal Alliance en lussing af vælgerne og gik tilbage fra 13 til kun fire mandater.

Flere profiler blev ikke genvalgt til Folketinget. Det gjaldt blandt andet for den daværende formand, Anders Samuelsen. Ny formand blev 27-årige Alex Vanopslagh.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig ud i slutningen af oktober efter uenighed i folketingsgruppen og internt pres fra partitoppen.