B.T. skrev i første omgang, at Nick Hækkerup opfordrede Mette Frederiksen til ikke at besvare et spørgsmål. Det har justitsministeren siden afvist, og B.T. kan ikke med sikkerhed afgøre, hvad der blev sagt. B.T. beklager fejlen.

Ingen lagde tilsyndeladende mærke til det under statsministerens mink-pressemøde. Men en lille detalje vækker nu opsigt.

Midt under Mette Frederiksens pressemøde var der pludselig et spørgsmål, som justitsministeren havde en lille indvending til.

Hører man godt efter cirka tre kvarter inde i statsministerens pressemøde i aftes, kan man høre en hurtig hvisken fra justitsminister Nick Hækkerup til statsministeren:

»Du skal ikke svare på det,« skrev B.T. torsdag formiddag, at han sagde i klippet.

Torsdag eftermiddag skriver Nick Hækkerup dog selv på Facebook, at han ikke sagde til Mette Frederiksen, at hun ikke skulle svare.

»Jeg husker, at jeg sagde 'Vi har talt sammen',« skriver Hækkerup.

Han langer samtidig ud efter omtalen af klippet i B.T. og Ekstra Bladet.

»At et medie kan køre en historie, som udelukkende beror på selektiv hørelse og antagelser er skørt. Jeg synes selvsagt, at medierne bør dementere historien, som oven i købet lå breaking på BT.dk.« skriver Nick Hækkerup.

Den lille hvisken kom efter, at journalist fra DRs P3 spurgte Mette Frederiksen, om hun kunne udelukke, at man i Statsministeriet havde kommunikeret på andre platforme end sms og mail. For eksempel på en app som Signal, hvor man kan sende krypterede beskeder eller på Facebook Messenger.

»Nu nævner du nogle medier, jeg slet ikke kender,« lød svaret fra Mette Frederiksen, der som politiker har haft en Facebook-profil siden 2009 og lavet 654 opslag på sin Instagram-profil.

Igennem pressemødet fortæller statsministeren flere gange, at hun ikke er nogen haj til teknik, og at hun »ikke engang ved, hvilke medier mine egne børn bruger«.

Det virker umiddelbart usandsynligt, at statsministeren skulle have ført kommunikation, der har relevans for minksagen på medier, som hun slet ikke kender.

Sagen er bare, at statsministeren tidligere har talt om netop Messenger i udførlige detaljer.

I april 2019 gav Mette Frederiksen et stort interview i Politiken om Socialdemokratiets udspil for at sikre bedre kontrol med techgiganterne og de sociale medier.

Mette Frederiksen nævner i interviewet Messenger ved navn.

»I dag er der regler for, hvad du må med med andres kommunikation på telefon og mail. Og det regelsæt kan vi så udvide til Snapchat og Messenger. Når du som forbruger navigerer på de her medier, skal du kunne færdes der og have fortrolige kommunikationsrum.«

I citatet giver Mette Frederiksen udtryk for sin bekymring over, at der ikke findes regler, som beskytter brugere på blandt andet Messenger i at få misbrugt de ting, som de deler.

Statsministeren forklarer, at den beskyttelse findes andre steder, og at lovgivningen »må følge med«.

Andre læser også