Måske lagde du mærke til en række kendte navne på stemmesedlen under tirsdagens kommunalvalg.

For en række kendisser prøvede nemlig lykken, og for nogle af dem har det betydet, at de her på den anden side af valget kan se frem til en plads i byrådet.

Ser man på hovedstadsområdet har kendisfaktoren gjort sig bemærket under valget. Og for nogle er det gået bedre end andre.

En kendis, som i år også har vist sig som lidt af en stemmesluger, er den tidligere cykelrytter og sportschef Brian Holm, der stillede op for Konservative på Frederiksberg.

Brian Holm havde et godt valg.
Brian Holm havde et godt valg. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

B.T.s politiske kommentator, Søs Marie Serup spåede ham succes under valget og sådan gik det også:

»Der er generelt meget hype omkring cykelsporten i Danmark, og alle kan huske Brian Holm. Han har gjort det godt, og politisk set har det vist sig, at tidligere sportsfolk klarer overgangen til politik flot,« siger hun.

Brian Holm løb med 1.135 personlige stemmer, hvilket placerer ham på top tre af de konservative politikere på Frederiksberg. Dermed er han sikret en plads i byrådet. Det samme gælder to andre konservativ kendisser, der stillede i Frederiksberg Kommune.

Michael Brautsch, kendt som sognepræsten og eksperten i DRs populær datingprogram 'Gift ved første blik' fik 491 stemmer, og Bent Isager Nielsen, tidligere drabschef og leder af rejseholdet, fik 1.049.

»Hvis der er noget, man gerne vil have fat i blandt de blå, borgerlige partier, så er det traditionelt set folk fra politiet. De oser af troværdighed og lov og orden,« siger Søs Marie Serup om Bent Isager Nielsen.

Mette Reissmann (S) under socialdemokratiets valgfest på valgdagen under Kommunalvalget 2017 i Amager Bio i København, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Mette Reissmann (S) under socialdemokratiets valgfest på valgdagen under Kommunalvalget 2017 i Amager Bio i København, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det gik også godt for Mette Reissmann, der i mange år rådgav danskerne om deres økonomi i Luksusfælden. Hun stillede i år op for Socialdemokratiet i København og blev valgt ind med 1.720 personlige stemmer.

Helt så godt gik det dog ikke for komikeren Anders Stjernholm, der har prydet gadebilledet i København med valgplakater fra Alternativet. Han fik 318 personlige stemmer, og det er altså ikke nok til at få en plads for partiet på rådhuset.

I Gentofte har flere kendte ansigter også vist sig frem under årets kommunalvalg. Blandt andre den tidligere tv-vært Morten Løkkegaard, der endte med at være den venstreprofil, der fik allerflest personlige stemmer i kommunen. Nemlig 1.056.

Peter Brixtoftes datter Marie Brixtofte, der stillede på for Radikale i samme kommune, havde også et glimrende valg og fik 1.519 personlige stemmer.

»Der er mange sympatistemmer, der kan gå hendes vej. Ikke mindst efter at også DR har vist en dokumentarserie om hendes far, hvor hun medvirker. Mange tænker, hun er et fornuftigt menneske, der er kommet væk fra det, der var hendes fars arv,« siger Søs Marie Serup op til valget.

Valgplakat for Michael Fenger fra Det Konservative Parti i Gentofte, mandag den 8. november 2021. Der afholdes kommunalvalg og regionsrådsvalg den 16. november 2021.
Valgplakat for Michael Fenger fra Det Konservative Parti i Gentofte, mandag den 8. november 2021. Der afholdes kommunalvalg og regionsrådsvalg den 16. november 2021. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den tidligere håndboldspiller Michael Fenger blev dog Konservatives helt store stemmesluger i Gentofte. Han fik intet mindre end 8.942 personlige stemmer. Det er ikke kun flest blandt de konservative kandidater, det er flest blandt alle kandidaterne.

Helt så god gik det dog ikke for Socialdemokratiets Manu Sareen, der også er børnebogsforfatter. Han fik 271 personlige stemmer på Frederiksberg, og sikrede sig ikke en plads i byrådet.

Det samme gælder den tidligere bboksepromotorBettina Palle, der blandt kkendisserneplacerer sig nederst på listen. Hun fik 64 personlige stemmer og fik ikke en plads i byrådet, men det er dog langt flere end mange af de andre venstrepolitikere formåede at få i Frederiksberg Kommune.