I 2017 kunne Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) prale af et særdeles godt valg hvad angår personlige stemmer. Nu er tingene vendt totalt på hovedet.

Det viser den foreløbige opgørelse af de personlige stemmer ved kommunalvalget i Aalborg Kommune.

Den viser, at Kastrup-Larsen i år har fået 14.372 personlige stemmer.

Modsat 29.498 stemmer i 2017. Altså en halvering, hvis tallene sammenlignes.

Retvisende skal det nævnes, at tallene er en foreløbig optælling, hvorfor der kan komme ændringer i forbindelse med fintællingen senere onsdag.

Ikke desto mindre er der ved første øjekast immervæk langt til antallet af personlige stemmer for fire år siden.

Trods tilbagegangen er Kastrup-Larsen trods alt fortsat den mest populære politiker i Aalborg, når det kommer til personlige stemmer. Nærmeste forfølger er Jan Nymark Thaysen (V) med 4.362 personlige stemmer.

Og helt generelt har Socialdemokratiet fået en snitter opbakningsmæssigt i Nordjylland, mener B.T.s politiske redaktør Anders Leonhard.

I Aalborg har de godt nok genvundet borgmesterkontoret, men er også gået tilbage med 11,8 procentpoint. Og i Hjørring er den sædvanlige sejrsherre Arne Boelt væltet af pinden.

Vælgerlussingen kommer i kølvandet på en række afsløringer vedrørende Aalborg Kommune og netop Thomas Kastrup-Larsen.

I september kunne B.T. afdække, hvordan kommunen bruger millioner af krone på ture til Cannes for blandt andet at mødes med andre danskere. Penge, der blandt andet er gået til dyre lejligheder, spiritus og bookinger af mødelokaler.

Det fik siden Thomas Kastrup-Larsen til at indkalde byrådet for at gennemgå retningslinjerne på området.

Og for blot et par dage siden kunne B.T. beskrive, hvordan kommunen i årevis hældt millioner af kroner i ishockeyklubben Aalborg Pirates. Noget, som eksperter har kaldt ulovligt.

Kastrup-Larsen er siden blevet kritiseret for at have godkendt sponsoratet, hvilket han ikke har villet kommentere over for B.T.

Hvorom alting er, kunne Thomas Kastrup-Larsen natten til onsdag meddele, at han med et flertal i ryggen er genvalgt som borgmester i Aalborg Kommune.

»Jeg er glad for at sige, at vi har lavet en konstitueringsaftale bestående af 20 mandater fra Socialdemokratiet, Radikale, Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti, som peger på mig som borgmester,« lød det.

Andre læser også