Du har sikkert hørt om lokumsaftaler.

I Rebild Kommune var det dog ikke lokummet, men derimod et kosteskab, der tog fokus, da kommunalpolitikerne skulle konstituere sig.

For da stemmerne var ved at blive talt op, havde flere af de centrale politikere i Rebild Kommune indfundet sig i et kosteskab for at vende situationen. Heriblandt den siddende borgmester Leon Sebbelin (RV) og den nye borgmester Jesper Greth (V).

»Jeg havde brug for at snakke med Leon og det var ikke meningen, at andre skulle høre, hvad vi snakkede om. Så vi kunne ikke være i gruppeværelset. Og så sagde Leon, at der vist var et kosteskab ved siden af,« forklarer den nyvalgte borgmester, Jesper Greth.

Men selvom politikerne forsøgte at forhandle i hemmelighed, så lykkedes det journalister at finde vej til kosteskabet.

»Det blev jo lidt komisk, da vi blev opdaget,« siger Jesper Greth.

Det var DR's Kirstine Biltoft-Knudsen, der fangede de to herrer i kosteskabet.

»Vi snakker bare,« lød forklaringen fra Leon Sebbelin for rullende kamera.

Og mens de to herrer altså var blevet opdaget i kostskabet, så blev to pludselig til tre, da de konservatives Lene Schmidt Aalestrup også blev inviteret indenfor i det aparte forhandlingsrum.

Det hele endte med, at Jesper Greth løb afsted med borgmesterposten efter en konstituering med netop De Radikale, De Konservative og Jesper Greths eget parti Venstre.

Jeg har hørt om lokumsaftaler før, så kan man kalde det her en kosteskabsaftale?

»Det kan du godt kalde det. Havde vi ikke snakket der, kunne det være, det var endt anderledes,« siger Jesper Greth grinende.

Andre læser også