Forhandlingerne om genåbningen er godt nyt for blandt andre fodboldfans og restaurantgængere.

Efter flere timers forhandling har regeringen og Folketingets partier natten til fredag landet en aftale om at genåbne dele af Danmark hurtigere end planlagt.

Et af de helt store krav fra blå blok var at få åbningen af indendørs servicering fremrykket til 21. april fremfor 6. maj.

Netop det er lykkedes. Dog kræver det bordbestilling og fremvisning af coronapas for at kunne sætte sig indendørs på en restaurant eller beværtning, som lukker klokken 22.

Fra 21. april vil du også kunne invitere ni af dine venner eller familiemedlemmer med ud at spise eller med ud for at drikke en øl, da det indendørs forsamlingsforbud hæves til 10 personer.

Hvis du vil mødes med endnu flere, så skal du overveje et udendørs arrangement. Ude i det fri bliver forsamlingsforbuddet nu hævet til 50 personer.

Herudover må vi fra 6. maj være 25 personer indendørs, fra 21. maj må vi være 50 personer indendørs, og fra 11. juni må vi være 100 personer indendørs.

Herudover er der godt nyt til sportsfans. Tilskuerne må komme tilbage på landets fodboldstadions efter Superliga-modellen, som indføres fra 21. april – altså også onsdag.

Hvad angår børn og unge, så er der også nyt. Flere børn og studerende skal nemlig tilbage på skolebænken – gerne i det fri.

5.-8.-klasserne får lov til at mødes med deres klasselokaler 50 procent af tiden. Den resterende tid må de mødes udendørs til undervisning.

Også afgangselever og erhvervsuddannelseselever får lov at komme mere tilbage. Afgangseleverne i grundskoler- og voksenuddannelse må have 80 procent fremmøde, mens erhvervsuddannelser må vende tilbage i fuldt omfang.

De lidt ældre på de videregående uddannelser må nøjes med 30 procent fysisk fremmøde.

Se hele aftaleteksten her.