Hun er ikke med i Tokyo på grund af coronarestriktionerne. Men Rasmine Laudrup følger selvfølgelig stadig med i OL hjemmefra.

Og lørdag tidlig eftermiddag dansk tid kunne hun se sin forlovede, den danske dressurstjerne Cathrine Dufour brillere i første del af holdkonkurrencen.

»Jeg revner af stolthed,« siger Rasmine Laudrup til B.T., efter det stod klart, at Cathrine Dufour altså havde scoret 81,056 procent.

Dermed 'vandt' hun ikke blot gruppe B. Hun kvalificerede sig også direkte til den individuelle finale, som rytterne skal ride onsdag.

På Bohemian leverede hun et yderst flot program, og det var i en sådan grad, at landstræner prinsesse Nathalie ikke kunne holde tårerne tilbage.

Det kunne Rasmine Laudrup bestemt heller ikke efter ridtet, hvor Dufour understregede, at hun i den grad kan kæmpe med om de eftertragtede OL-medaljer.

»Jeg er tom for ord. Men jeg kan sige så meget, at alt min mascara er i hvert fald væk! Danmark skal være så stolt af, vi har en repræsentant som hende,« lyder det fra en jublende Rasmine Laudrup.

Næste opgave for Cathrine Dufour er tirsdag, hvor hun sammen med Bohemian skal ride klassen Grand Prix Special, som er med til at afgøre holdkonkurrencen.

Cathrine Dufour og Bohemian leverede i den grad under lørdagens klasse.
Cathrine Dufour og Bohemian leverede i den grad under lørdagens klasse. Foto: Carolyn Kaster
Vis mere

Onsdag skal hun så på banen igen med Bohemian. Denne gang gælder det den individuelle del af konkurrencen, hvor rytterne skal ride den sværeste disciplin af alle, nemlig kür, hvor de rider til et bestemt stykke musik.

På det danske dressurlandshold er Dufour holdkammerat med Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth. Førstnævnte var også på banen lørdag, hvor det blev til 73 procent med hesten Zack.

Carina Cassøe Krüth rider først søndag, og det er sådan i holdkonkurrencen, at rytternes procenter lægges sammen. I skrivende stund fører de danske stjerner, men der mangler dog stadig en del ryttere.

Holdet har dog ikke lagt skjul på, at de drømmer om metal ved årets OL i Tokyo, og selvom intet er afgjort, ser det indtil videre rigtig godt ud for det danske dressurlandshold.