Der er gode nyheder fra den russiske sportsverden.

For efter det chokerende overfald på kunstskøjteløberen Dmitri Soloviev, der resulterede i en indlæggelse på sygehuset, er den 32-årige OL-guldvinder nu blevet udskrevet.

Det skriver det russiske medie RT.

»Hans tilstand er tilfredsstillende, hans vejrtrækning er normal, og hans blodtryk ligger, hvor det skal,« lyder dommen fra lægerne på Botkin-sygehuset i Moskva blandt andet, inden de fortsætter:

»Der bliver gjort alt for, at han i fremtiden kan konkurrere på isen, men situationen er stadig alvorlig. Han kommer til at skulle bruge hjælp fra læger den kommende tid.«

Det var få dage inden jul, at flere russiske medier kunne fortælle, at Dmitri Soloviev var blevet indlagt med hovedskader efter at være blevet overfaldet af to-tre mænd.

Herefter var situationen faktisk så kritisk, at lægerne forbød den russiske stjerne at have kontakt med nogen mere end én til to gange om dagen.

Det fortalte Solovievs kæreste, Anna Sidorova, der selv er på det russiske landshold i curling.

»Han siger selv, at han kun ønsker at sove hele tiden. De næste fire dage er de mest farlige, da lægerne ikke engang ved, hvor alvorlige skaderne i hovedet kan vise sig at være,« lød det dengang.

Ifølge Anna Sidorova, der var vidne til overfaldet, blev Soloviev pludselig en del af et skænderi, som endte helt galt.

»En af mine venner bad om en lighter fra en gruppe på tre unge mænd. Herefter opstod der et skænderi. Jeg forsøger som altid at gå i de situationer, så jeg ville ikke tale,« har Sidorova tidligere forklaret og tilføjet:

»En af dem skubbede pludselig til Dmitri, mens han havde hænderne i lommen. Han faldt bagover og ramte døren til baren. Han lagde sig så ned, mens de sparkede ham.«

Ifølge RT blev de pågældende gerningsmænd kort efter overfaldet anholdt af politiet.

Dmitri Soloviev blev olympisk mester i holdkonkurrencen under OL på hjemmebane i 2014. Fire år senere blev det til sølv i samme øvelse under OL i Pyeongchang.

Derudover kan russeren prale af at have vundet seks individuelle EM-medaljer samt en enkelt VM-medalje.

Andre læser også