Nikolaj Jacobsen viste mange prøver på sit temperament i løbet af søndagens kamp mod Sverige.

Landstræneren var tydeligvis både sur og frustreret over den manglende energi og vilje hos spillerne - og det råbte han flittigt ud i Yoyogi National Stadium.

Men efter kampen valgte han at fokusere på de positive elementer, der har været i gruppespillet, selvom det hele altså blev rundet af med et nederlag til svenskerne på 30-33.

»Jeg synes, vi har præsteret på et ekstremt højt niveau og spillet noget virkelig god håndbold. I dag kommer vi ikke op i det tempo, som vi har spillet i i de første fire kampe. Men en halvsløj kamp skal ikke ødelægge fire gode,« siger han og fortsætter:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Så jeg er fortrøstningsfuld og ved også godt, at det her er et lille bump på vejen. På tirsdag starter det for alvor.«

Hvordan sørger du for, at det kun bliver et bump på vejen og ikke noget, der sætter sig i spillerne, for det virkede meget umotiveret i dag?

»Det har jeg styr på, haha…«

Kan du sætte nogle flere ord på?

»Nej, det gider jeg ikke. I må stole på mig...« lød det fra landstræneren.

Nikolaj Jacobsen fremhævede også flere gange, at landsholdet trods nederlaget stadig havde fået fingrene i gruppens førsteplads.

»Det er sådan en mærkelig størrelse. Man kan sige, at vi fik det resultat, vi skulle bruge. Men ikke på den måde, vi havde ønsket det.«

»Som vi også har snakket om (Nikolaj Jacobsen nikker ind mod omklædningsrummet, red.)... Vi har placeret os der, hvor vi gerne ville. På tirsdag starter det for alvor. Nu har vi haft fem transportkampe til at finde ud af, hvem vi skal møde. Men vi ved, at på tirsdag starter det for alvor,« siger han.

Og det er Norge, som bliver Danmarks modstander i kvartfinalen, der spilles tirsdag kl. 10.00 dansk tid.

Landstræneren fremhæver - ikke så overraskende - superstjernen Sander Sagosen som det helt store fokuspunkt til kampen.

»Det er to hold, der egentlig minder lidt om hinanden. De vil gerne spille hurtig håndbold og løbe kontra. Og så har de Sander (Sagosen, red.), som man skal styre. Harald Reinkind (højre back., red.) har også spillet en god turnering. Men vi skal have styr på Sander i hvert fald, hvis vi skal vinde,« siger Jacobsen om kampen, der bliver en gentagelse af VM-finalen i 2019.