Efter ti år er det slut.

Slut med at kunne se Eiffeltårnet fra altanen, cykle forbi Triumfbuen og kigge på historiske kunstværker på Louvre som en del af hverdagen.

I hvert fald for den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen, som forlader den franske hovedstad, Paris, i sommeren 2022.

»Det bliver specielt. Jeg har så mange gode minder herfra, og jeg har mødt mange gode mennesker,« siger landsholdsspilleren til B.T. på et pressemøde forud for OL i Tokyo.

Mikkel Hansen på et pressemøde forud for OL
Mikkel Hansen på et pressemøde forud for OL Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Om et år bytter den 33-årige verdensstjerne nemlig en hverdag i Paris Saint-Germain i den franske millionby ud med Danmark og de forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold.

Et skifte, der betyder, at Mikkel Hansen skal forlade den by, der har været hans faste base i ti år.

En afsked, der med garanti bliver vemodig, erkender den danske superstjerne.

»Paris betyder meget for mig. Jeg har boet der i ti år, og det er en by, der altid vil betyde noget helt særligt.«

Derfor ønsker han også for alt i verden, at coronarestriktionerne snart ophører i det franske, så han kan nyde det sidste år til fulde.

»Jeg håber virkelig, at alt genåbner snart. Det har været et specielt år at bo i en by, hvor det normalt meget handler om at tage på cafeer og se en masse kultur, men som ikke har været åben i mere end 12 måneder,« siger PSG-spilleren og tilføjer:

»Min kone, mine børn og jeg glæder os i hvert fald til at kunne lave forskellige ting i Paris igen, og ikke bare den klassiske tur i parken, som vi har gjort det seneste år.«

Netop børnene har da også været en faktor, der har spillet en stor rolle i Mikkel Hansens beslutning om at vende hjem til Danmark, afslører han:

Mikkel Hansen har spillet i Paris Saint-Germain siden 2012.
Mikkel Hansen har spillet i Paris Saint-Germain siden 2012. Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

»Det er en god kombination af familiesituationen og mine håndboldambitioner. Jeg ville gerne hjem på et tidspunkt, hvor jeg kunne bidrage med noget sportsligt. Og så gør det da også beslutningen nemmere, at vi kan være tættere på vores familie.«

På trods af ni succesfulde år med flere mesterskabstitler og pokaltriumfer er der stadig noget, der mangler i danskerens pokalskab, før kapitlet i den franske hovedstad er færdigskrevet.

»Rent sportsligt håber jeg, at den kommende sæson kan blive året, hvor vi vinder Champions League,« fortæller Mikkel Hansen, der aldrig har formået at vinde trofæet i den største klubturnering.

Og netop det manglende CL-trofæ er da også noget, der påvirker den danske landsholdsspiller.

Mikkel Hansen har vundet alt, hvad der kan vindes, med det danske landshold.
Mikkel Hansen har vundet alt, hvad der kan vindes, med det danske landshold. Foto: Henning Bagger
Vis mere

For flere gange har det været lige ved og næsten for PSG-mandskabet, men hver gang er det endt med en større håndboldnedtur.

»Selvom jeg har mødt en masse gode mennesker og fået en del venskaber i Paris, så har jeg også fået nogle hårde minder med i bagagen rent sportsligt,« afslutter han.

Det var i februar, Aalborg Håndbold kunne præsentere Mikkel Hansen som klubbens nye superstjerne.

Et chokskifte, der kom bag på hele Håndbolddanmark, da den kommende Aalborg-spiller fra sommeren 2022 har underskrevet en treårig kontrakt.

Mikkel Hansen skiftede i 2012 til Paris Saint-Germain, da AG København gik konkurs.

Den danske stjerne er tre gange blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller, og han har været med til at vinde både OL, VM og EM for landsholdet.