Anne-Marie Rindom stormede mod OL-guldet i Laser Radial, men et stort drama spændte ben for hende fredag morgen.

Hun blev diskvalificeret fra tiende og sidste indledende sejlads, da hun sejlede ind i sin nærmeste konkurrent, hollandske Marit Bouwmeester.

Derfor blev hun tildelt 45 point for forseelsen for to gule flag, der potentielt kan koste hende OL-guldet i et helt vanvittigt drama.

Over for DR kunne hun da heller ikke holde tårerne tilbage, da hun fortalte om den skæbnesvangre sejlads.

Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

»Første sejlads gik ikke så godt, og jeg får et gult flag. Jeg slutte som nummer 26, men på det tidspunkt har jeg stadig langt ned til konkurrenterne. I andet heat får jeg et gult flag mere, men der kommer så en omstart, og jeg kan ikke nå at snakke med min træner om, hvorvidt jeg må sejle med eller ej,« siger Rindom til DR, der synes, at straffen var fair.

»Det er skuffende … Man er kun et menneske, og man laver fejl, og de fejl kom på en uheldig dag,« siger Anne-Marie Rindom og bryder sammen.

På tv-billederne, du kan se øverst i artiklen, kunne man da også se en utroligt påvirket Rindom, da hun indser konsekvenserne ude på vandet. Her knækker hun sammen.

Med i ligningen hører dog, at Rindom stadig er i front inden søndagens medaljeræs med en nu ret begrænset føring – men hun kan stadig vinde guldet.

»Det er ikke ovre endnu, men det er ærgerligt at tabe så mange point. Det er jo gået forrygende hele ugen, og derfor er det hårdt at stå her lige nu,« siger hun og fortsætter:

»Der er alt at kæmpe for på søndag. Jeg kan kun skyde skylden på mig selv, og lige nu skal jeg have snakket med alle mennesker rundt om mig, som bakker mig op.«

Rindom har 7 point ned til hollandske Marit Bouwmeester og 15 ned til svenske Josefin Olsson på tredjepladsen.

Søndag bliver det hele afgjort. Og det drama kan du selvfølgelig følge her på B.T.