Han blev regnet for et sikkert medaljekort, men Sverri Nielsen gik ned på de sidste meter i finalen og endte på en skuffende fjerdeplads.

Sølle 0,15 sekunder skilte færingen fra en bronzemedalje, og han var fuldstændig knust, da han krydsede målstregen og opdagede resultatet.

Han blev siddende i båden i flere minutter, inden han lagde sig op på broen, hvor han blev trøstet af sin træner.

Og skuffelsen var på ingen måde aftaget, da han nåede frem til de danske og færøske journalister på Sea Forest Waterway.

Sverri Nielsen måtte trøstes af sin træner, da finalen var slut.
Sverri Nielsen måtte trøstes af sin træner, da finalen var slut. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Sverri Nielsen lod tårerne få frit løb og smed samtidig en bombe – den stærke singlesculler vil indstille sin karriere med øjeblikkelig virkning.

»Det var nok det. Det tror jeg.«

»Nu skal man ikke sige, jeg ikke får lyst om et par år. Men jeg var sådan ret afklaret med, at det her var det sidste. Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kan. Jeg er ikke rigtig villig til at gå længere end det her. Og kroppen er også lidt presset. Så … Ja … Det er bare en beslutning, jeg har taget,« siger han med våde øjne.

Så der bliver heller ikke mere EM eller VM for dig?

»Nej, det tror jeg ikke. Det er en mærkelig måde at slutte det af på. Men jeg har gjort, hvad jeg kunne,« siger 27-årige Sverri Nielsen.

Hvad mener du med, at du ikke er villig til at gå længere end det her?

»Jeg synes bare, jeg har gjort alt rigtigt. Og jeg er gået så langt, som jeg er villig til at gå, og som kroppen kan tage. Så ja … Jeg er bare ikke villig til at fortsætte med det her.«

Afgørelsen var så tæt, at der måtte målfoto til for at afgøre, om Sverri Nielsen skulle have bronze eller den utaknemmelige fjerdeplads.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men EM-sølvvinderen manglede altså lige det sidste.

»Jeg er sgu meget skuffet. Men alligevel så synes jeg, jeg gjorde, hvad jeg kunne. Og jeg er sådan set ret tilfreds med mit løb her. Jeg følte mig godt med og sikker i første halvdel af løbet. Pludselig stikker de af fra mig, og jeg kan ikke få fart i båden. Sådan er elitesport. Nogle gange vinder man, og nogle gange taber man med to centimeter,« siger Sverri Nielsen, som afviser, at han var overrasket over det høje niveau i finalen.

»Jeg vidste, de var gode. Jeg er lidt overrasket over, at ham grækeren (vinderen, red.) der er så fucking hurtig, at han bare rykker fra os, og der ikke rigtig er nogen, der kan gøre noget. De er alle sammen rigtig gode roere. Jeg havde ikke forventet, det skulle være en sikker medalje eller noget. Men jeg var derude for at vinde. Og jeg håbede i det mindste, jeg kunne vinde en medalje.«

Kunne du have fundet de 0,15 sekunder, du manglede, et eller andet sted derude?

»Når det er så tæt, så er det bare et spørgsmål om, hvem der rammer frem til sidst. Lige det der målfoto er der ikke så meget at gøre ved. Mine forberedelser … Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kan. Jeg er ret stolt af det arbejde, jeg har gjort. Jeg er ikke villig til at gå længere end det, jeg har gjort de sidste par år.«