Sportsverden kan være brutal.

Det har den 20-årige australske basketstjerne Shyla Heal måtte sande på den hårde måde. I juni realiserede hun sin drøm om at spille i verdens bedste basketliga - WNBA - og dermed gå i sin fars amerikanske fodspor. Heal er datter af Shane Heal, der var en kæmpe stjerne i Australien og nåede to korte ophold i NBA.

Så langt nåede datteren dog slet ikke. For godt nok var hun blevet draftet af Chicago Sky som nummer otte på listen, men det varede ikke mange kampe, før hun var fortid. Det blev nemlig kun til fire af dem, og 'fyringen' kom i en lufthavn, afslører hun i et nyt interview.

Holdet skulle flyve fra Chicago til Phoenix, og Heal glædede sig, da det var hendes første udekamp. Men inden hun nåede ombord på flyet, trak træner James Wade hende til siden.

»Jeg glædede mig til min første udekamp, men han smilede slet ikke. Han var meget seriøs. Så sagde han: 'Jeg ved, du bliver en stjerne, men du skal til Dallas, og de har også droppet dig', forklarer hun om oplevelsen ifølge yahoosport.

Efterfølgende var der ingen klubber, der udnyttede muligheden, og Heal måtte tage hjem fra USA. Men i situationen ville hun bare have trøst fra familien i Australien, men på grund af tidsforskellen lå de og sov.

»Jeg var så chokeret. Jeg så det slet ikke komme. Specielt, fordi jeg var ved at boarde et fly. Det værste var, at klokken var 3 om natten derhjemme, så jeg prøvede at ringe til min familie, men ingen tog den. Jeg sad bare på gulvet og græd i evigheder,« siger Heal.

I øjeblikket tørner Heal ud for Sydney Flames i hjemlandet, men hun har ikke droppet drømmen om at komme retur til USA.