Hvad giver man manden, der har alt, i fødselsdagsgave? Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansens kone ramte tilsyneladende helt plet, da hendes mand fyldte 70 år i 2017.

Camilla Kirk Kristiansen forærede nemlig sin mand en mande- og oplevelsestur til et hvilket som helst sted i verden.

Og det ramte plet hos den heste- og bilglade milliardær, der er ved at indstille sig på en seniortilværelse med mindre ansvar for Lego.

Kjeld Kirk Kristiansen valgte, at turen skulle gå til Afrika, og at han skulle have sin gode ven, den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen, med. Det fortæller Lego-ejeren i den nye bog 'Et liv med LEGO – en slægtshistorie'.

Den tidligere jægersoldast B.S. Christiansen har gennem flere år været gode venner med Kjeld Kirk Kristiansen.
Den tidligere jægersoldast B.S. Christiansen har gennem flere år været gode venner med Kjeld Kirk Kristiansen. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Medlemmer af den jyske familie er ellers ikke kendt for at fortælle alt for meget om deres privatliv, men i bogen, der primært handler om Legos historie, får man indimellem et glimt ind i, hvordan familien lever – blandt andet da Kjeld Kirk Kristiansen vælger at fortælle om turen.

Og den var da heller ikke helt almindelig. Den foregik med eget fly, helikopter og luftballon fra Polokwane i Sydafrika gennem Botswana og op til vandfaldet Victoria Falls i Zimbabwe.

Den glade og dyreglade fødselar havde valgt Afrika, fordi han ser det som et »vanvittigt spændende, anderledes og svært kontinent«. Og han fik da også en oplevelse af de helt store, da han sammen med jægersoldaten fik set både savannens vilde dyr samt fik flækket en vandmelon med et riffelskud.

B.S. Christiansen bekræfter over for B.T., at han gennem flere år har været nær ven med Kjeld Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen er i dag 73 år, men nød en tur til Afrika, da han blev 70 år.
Kjeld Kirk Kristiansen er i dag 73 år, men nød en tur til Afrika, da han blev 70 år.
Vis mere

»Jeg kan bekræfte, at vi er gode og fortrolige venner, og at vi har haft nogle gode snakke og oplevelser sammen,« siger den tidligere jægersoldat, der dog af respekt for sin gode ven ikke ønsker at fortælle flere detaljer fra turen.

»Men vi havde en helt fantastisk tur,« siger han.

Og den slags oplevelser bliver der måske plads til flere af i de kommende år. Kjeld Kirk Kristiansen har de seneste år sluppet tøjlerne til Lego mere og mere, og i 2023 overdrager han den sidste vigtige post – som formand for familien pengetank Kirkbi – til sin søn, Thomas Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen er dog ikke bange for, at han vil kede sig. Han har allerede lavet en aftale med sin søn om, at det er o.k., at han kommer på besøg hos Lego, hvis han savner det for meget.

Kjeld Kirk Kristiansen er tredje generation i Lego. Øverst ses Ole Kirk Christiansen, i midten Godtfred Kirk Christiansen, og nederst Kjeld Kirk Kristiansen. Billedet blev taget på Godtfreds 60-års fødselsdag.
Kjeld Kirk Kristiansen er tredje generation i Lego. Øverst ses Ole Kirk Christiansen, i midten Godtfred Kirk Christiansen, og nederst Kjeld Kirk Kristiansen. Billedet blev taget på Godtfreds 60-års fødselsdag.
Vis mere


»Jeg har ofte haft lyst til lige at gå over og klappe en designer på skulderen, hvis han eller hun havde lavet noget fantastisk, der bare var så godt tænkt. Og så har jo stadig mine heste, der giver mig så meget,« siger Lego-ejeren i bogen med henvisning til sine to store stutterier, som han har brugt mange hundrede millioner kroner på gennem årene.

Han erkender dog også, at hestene ikke er blevet nogen god forretning, men alligevel giver det ham så meget, når han gang på gang køber nogle af verdens dyreste heste hjem til Danmark.

»Jeg synes jo, at noget af det mest spændende er, hvordan man kommer ind til kernen i hestens psyke. Også med heste sker der megen læring gennem leg, og jeg har jo ikke kunnet sammenligne det lidt med det tro på leg og læring, vi altid har haft i Lego,« siger Kjeld Kirk Kristiansen.

Bogen 'Et liv med LEGO – en slægtshistorie' er skrevet af Jens Andersen og udkom 16. september.

Thomas Kirk Kristiansen skal overtage rollen som familieoverhoved for Lego efter sin far.
Thomas Kirk Kristiansen skal overtage rollen som familieoverhoved for Lego efter sin far.
Vis mere