»Jeg kan godt forstå, folk sidder og griner af den, når man ved, hvad vi ved i dag – det gør jeg også selv. Den fremstår da unægteligt i et noget komisk lys.«

Således siger tv-vært Cecilie Beck til B.T., efter at en intern video lavet til en TV 2-fest er begyndt at florere igen.

Blandt de medvirkende i videoen er netop TV 2-værten Cecilie Beck, der også medvirker i den nye 'MeToo: Sexisme bag skærmen'-dokumentar om seksuelle krænkelser på TV 2.

I den interne musikvideo fra 2013, der er dukket op igen, synger og danser flere TV 2-direktører til en version af Daft Punk-hittet 'Get Lucky', hvor teksten handler om, at medarbejderne skal have et brag af en fest i anledningen af, TV 2 fylder »fucking« 25 år.

TV 2-værterne Karin Cruz Forsstrøm, Cecilie Beck, Divya Das og Natasja Crone medvirker i musikvideoen, som TV 2 lavede i anledningen af en fest, der skulle markere tv-stationens 25-års jubilæum.
TV 2-værterne Karin Cruz Forsstrøm, Cecilie Beck, Divya Das og Natasja Crone medvirker i musikvideoen, som TV 2 lavede i anledningen af en fest, der skulle markere tv-stationens 25-års jubilæum.
Vis mere

»Vi gi'r den op all night, vi holder beatet så tight, vi si'r, at det er all right, vi er her kun for at feste. Vi fester kun for én nat, vi smider kjole og hat, vi siger aldrig godnat, vi er her kun for at feste! Vi fester kun med de bedste, vi er her kun for at feste,« synger TV 2-direktørerne blandt andet.

Derudover opfordres til at »løfte jeres glas«, komme ud på dansegulvet og »vise, hvad din krop kan«, for »vi skider højt på etiketten«.

I videoen ser man også flere af stationens tv-værter Divya Das, Natasja Crone, Karin Cruz Forsstrøm og Cecilie Beck dansende og siddende i en sofa, hvor de holder om rapperen Clemens.

Cecilie Beck fortæller, at hun dengang blev spurgt, om hun ville »være med til at lave en video, der kunne sætte gang i festen til et internt jubilæum«, og takkede ja.

TV 2-vært Cecilie Beck optræder i den interne TV 2-musikvideo, der er dukket op igen. Samtidig stod hun frem i den nye dokumentar 'MeToo: Sexisme bag skærmen', hvor hun kritiserer TV 2s hårde og sexistiske arbejdskultur.
TV 2-vært Cecilie Beck optræder i den interne TV 2-musikvideo, der er dukket op igen. Samtidig stod hun frem i den nye dokumentar 'MeToo: Sexisme bag skærmen', hvor hun kritiserer TV 2s hårde og sexistiske arbejdskultur. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Men jeg kan huske, at de her professionelle dansere i nogle bunny-agtige kostumer, dem var jeg ikke klar over ville blive klippet ind i det. Jeg kan huske, at da jeg så den, så syntes jeg, videoen fik sådan lidt en kvindebegloende karakter,« forklarer hun, men indvender, at hun ser videoen som 'en parodi på musikvideoer'.

»Og jeg kan ikke som sådan se nogen problemer i den i dag,« tilføjer Cecilie Beck.

Det eneste, der kan være lidt problematisk, er dog slutningen, indrømmer hun.

Musikvideoen slutter med, at en fiktiv musikvideoinstruktør siger, at optagelserne er i kassen.

Tidligere TV 2-vært Jes Dorph-Petersen kommenterer på en 'lækker røv' i den interne TV 2-musikvideo, der nu er begyndt at florere igen.
Tidligere TV 2-vært Jes Dorph-Petersen kommenterer på en 'lækker røv' i den interne TV 2-musikvideo, der nu er begyndt at florere igen. Foto: Emil Agerskov
Vis mere

Efterfølgende smider bassisten og trommeslageren deres Daft Punk-lignende masker, og bag gemmer sig stationens to tidligere tv-værter, Jes Dorph-Petersen og tidligere sportschef Morten Stig Christensen.

»Hende, der havde ikke så mange krøller, meget lækker røv, jeg kunne lige stå og kigge på den – hvad synes du?« spørger Jes Dorph-Petersen sin tidligere kollega.

Morten Stig Christensen giver ham ret, og snakken går så på, hvordan mon den røv føles i virkeligheden, og hvad de to tidligere tv-værter ellers render og laver, hvortil musikvideoen slutter.

Kvinden, de taler om, er Morten Stig Christensens kone, TV 2s daværende programdirektør og nuværende administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Cecilie Beck fortæller, at hun dengang ikke på forhånd kendte til den afsluttende 'lækker røv'-replik fra Jes Dorph-Petersen, da de lavede optagelserne separat.

»Joken er jo, at det er Morten Stigs kone, han sidder og kommenterer. Jeg har sikkert tænkt 'tøhø' dengang. Det er det eneste sted, man godt kan se, videoen er otte år gammel, for i mellemtiden har vi lært, at man skal lade være med at kommentere andre menneskers røv, medmindre de har bedt om, at deres røv skal kommenteres,« slutter tv-værten.

»Men det var temmelig ukontroversielt dengang.«

Jes Dorph-Petersen har ikke ønsket at kommentere sagen over for B.T.

B.T. har også haft kontakt med daværende CFO på TV 2 Peter Normann, der ligeledes medvirker i videoen, men han har ikke ønsket at kommentere.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra de medvirkende TV 2-direktører, Merete Eldrup, Michael Dyrby, Flemming Rasmussen og Anne Engdal Stig Christensen, samt de resterende medvirkende tv-værter, Divya Das, Natasja Crone og Karin Cruz Forsstrøm, foruden Morten Stig Christensen.

Andre læser også