Roxette-sangerinden Marie Fredriksson er død. Hun blev 61 år gammel, og efterlader sig manden Mikael Bolyos og deres to børn, 26-årige Inez Josefin og 23-årige Oscar.

Hendes mangeårige partner i rock-succesen Roxette, Per Gessle, bekræfter hendes død.

»Tiden går så hurtigt, så hurtigt. Det føles som i går, at Marie og jeg sad i min lille lejlighed i Halmstad og delte drømme. Og hvilken fantastisk drøm, vi fik delt«, siger han ifølge Aftonbladet.

I 2002 besvimede Marie Fredriksson i sit hjem, og det skulle senere vise sig, at årsagen var en tumor i hjernen. Hun var i de kommende år gennem et længere sygdomsforløb. Hendes dødsårsag er forbundet til det sygdomsforløb, oplyses det i en pressemeddelelse.

»Det er med stor sorg, at vi må meddele, at en af vores største og mest elskede kunstnere er gået bort. Marie Fredriksson døde om morgenen 9. december som følge af sin tidligere sygdom«. skriver hendes manager, Marie Dimberg, i pressemeddelelsen.

Marie Fredriksson havde sammen med Per Gessle gigantisk succes i hele verden i slutningen af 80'erne og starten af 90'erne med albums som 'Look Sharp!' og 'Joyride', der gjorde dem til et af verdens mest populære bands.

De har solgt mere end 75 millioner albums, og står for ørehængere som 'The Look', 'Listen to Your Heart', 'Dangerous', 'It Must Have Been Love', 'Joyride' og 'Fading Like a Flower (Every Time You Leave)'.

De gik i opløsning, da Fredriksson blev alvorligt syg, men blev gendannet i 2009 og har turneret med jævne mellemrum siden da. Det bragte dem blandt andet på Smukfest i 2010 og Jelling i 2015.

I 2016 meldte bandet ud, at Marie Fredriksson var for syg til at fortsætte turnélivet på grund af følgerne af sin hjernesvulst.

»Kræften er ikke vendt tilbage. Men hun er næsten blind på det ene øje. Men det står værre til med hendes ben. Hun kan ikke gå, og hun har ikke energien til at rejse,« forklarede Per Gessle dengang.

Hun fortsatte til det sidste med at indspille og udgive musik.

Marie Fredriksson er anerkendt som en af de, hvis ikke den, vigtgste svenske rockmusiker nogensinde.