Den ene halvdel af den svenske popduo Roxette, Per Gessle, fortæller i et interview, at forsanger Marie Fredriksson har det meget skidt.

Den svenske popduo har leveret et væld af hits siden 1986. Derfor var fans også særdeles skuffet, da de fik overleveret den dårlige nyhed om, at duoen ikke kommer til at afholde flere koncerter. Grunden er Marie Fredrikssons skrøbelige helbred.

Marie Fredriksson blev i 2002 alvorligt syg af kræft. Hun måtte gennem en større operation, hvor hun fik fjernet en knude i baghovedet. Og selv om kræften er væk, så har kræftbehandlingerne haft stor indflydelse på den 57-årige sangers helbred. Nu fortæller guitarist Per Gessle, hvordan den tidligere makker har det.

»Kræften er ikke vendt tilbage. Men hun er næsten blind på det ene øje. Men det står værre til med hendes ben. Hun kan ikke gå, og hun har ikke energien til at rejse,« siger han til tyske RTL ifølge svenske Expressen.

Her ses et billede af makkerparret fra 2001.
Her ses et billede af makkerparret fra 2001. Foto: NF
Vis mere

Per Gessle fortæller samtidig, at han dagligt har kontakt til sin popmakker gennem 30 år.

Det, at Marie Fredriksson er dårligt gående, var danskerne også øjenvidne til, da Roxette gav koncert på Jelling Festival sidste år. Her fulgte en mand hende på scenen til stolen, hvor hun sang fra under hele koncerten. Samme mand måtte også hjælpe den meget svækkede sangerinde ned fra scenen igen.

I april 2016 skrev popsnedkerne bag hits som 'Sleeping in my Car' og 'It Must Have Been Love' følgende besked på Facebook.

'Det har været 30 fantastiske år! Jeg bliver så glad og lykkelig, når jeg ser tilbage på Roxettes verdensturneer. Alle vores shows og alle vores minder i løbet af årene vil altid være en stor del af mit liv. Jeg er især stolt og taknemmelig for, at jeg fik lov at komme tilbage i 2009 efter min alvorlige sygdom. Her fik jeg lov at tage rundt i verden med Roxette et par gange mere. Desværre er min turné-tid nu forbi, og jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at takke vores vidunderlige fans, som har fulgt os på vores lange og hæsblæsende rejse. Jeg ser frem til udgivelsen af vores album 'Good Karma' i juni - det er efter min mening vores bedste album nogensinde!,' lød det fra Marie Fredriksson i den officielle meddelelse.