Peter Madsen forklarer, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning. Liget giver næppe svar, siger retsmediciner.
Det kan blive meget svært for retsmedicinere at vurdere, om den svenske journalist Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning.
Det forklarer retsmediciner Peter Thiis Knudsen, der er er vicestatsobducent ved Syddansk Universitet. Det skyldes, at ligdelene har ligget længe i vandet, før de er blevet fundet.
»Det, man kan se ved kulilteforgiftning, er, at ligpletterne bliver mere røde. De er normalt rødblå. Men det kan man nok ikke se meget på, fordi der er gået så lang tid,« siger han.
Peter Thiis Madsen har dog ikke selv set på ligdelene fra Kim Wall.
Politiet oplyser i den forbindelse, at man derfor indhenter nye erklæringer fra retsmedicinere.
LÆS OGSÅ: Top-advokat om Peter Madsens nye forklaring: Han havde kun to muligheder
Foruden at se på ligpletterne vil en retsmediciner ved mistanke om kulilteforgiftning også sende liget videre til undersøgelse hos en retskemiker, forklarer Peter Thiis Knudsen
Men også her vil det være svært at be- eller afkræfte, om hendes død skyldtes kulilteforgiftning.
»Vi skal også have det bekræftet af en retskemisk undersøgelse. Den vil også være meget svær at lave, når der er tale om et lig, der har ligget så længe i havet,« siger Peter Thiis Knudsen.
Den nye forklaring fra Peter Madsen blev givet 14. oktober til politiet. Tidligere har Peter Madsen sagt, at Kim Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet, og at han efterfølgende smed det intakte lig i havet.
Med den nye forklaring erkender han, at han har parteret Kim Walls lig, men han nægter sig fortsat skyldig i drab.
Det var den 10. august, at Peter Madsen og Kim Wall sejlede ud i Madsens ubåd fra København. 21. august blev hendes torso fundet i vandet, mens hendes ben og hoved blev fundet 6. oktober.
Dykkere leder stadig efter armene. Finder man armene, vil de dog næppe gøre retsmedicinere klogere på, om der er tale om kulilteforgiftning, vurderer Peter Thiis Knudsen.
LÆS OGSÅ: Tidligere drabschef undrer sig over Raket-Madsen: 'Det er en meget speciel type gerningsmand'
»De spiller ikke ind, hvis man taler kulilte. Naturligvis er det sådan, at jo mere, man har, jo bedre. Men jeg tror ærlig talt ikke, at man overhovedet vil kunne se ligpletterne,« siger han.
/ritzau/