Københavns Politi har anholdt en 28-årig mand, som er sigtet for drabet og drabsforsøgene i Pusher Street på Christiania i weekenden.

Det er politiets opfattelse, at det er ham, der førte pistolen, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

En 30-årig mand med tilknytning til Hells Angels blev dræbt under skyderiet, der fandt sted i lørdags. Fire andre blev såret af skuddene.

Det er en 'omfattende efterforskning', der førte til, at Københavns Politi torsdag formiddag kunne skride til anholdelse af den nu sigtede mand, forklarer vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet:

Herover ses et billede fra Christiania i weekenden, hvor en 30-årig mand blev dræbt og flere blev såret af skud.
Herover ses et billede fra Christiania i weekenden, hvor en 30-årig mand blev dræbt og flere blev såret af skud. Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vi har lagt rigtigt mange kræfter i efterforskningen af det hensynsløse skyderi, der fandt sted i lørdags,« siger han og fortsætter:

»Det omfattende arbejde har ført os frem til den 28-årige, som vi mistænker for at have skudt og dræbt den 30-årige og forsøgt at dræbe fire andre.«

Den 28-årige mand beskrives af politiet som værende bandemedlem. Ifølge B.T.s oplysninger er der tale om et medlem af den forbudte bande LTF.

Ifølge politiet udspringer lørdagens drab sig af en konflikt mellem den forbudte bande fra Nørrebro og Hells Angels, der de seneste tre måneder flere gange har været i voldelige sammenstød med våben og eksplosiver.

Herover ses et billede fra Christiania i weekenden, hvor en 30-årig mand blev dræbt og flere blev såret af skud.
Herover ses et billede fra Christiania i weekenden, hvor en 30-årig mand blev dræbt og flere blev såret af skud. Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den 28-årige mand, der nu er sigtet, blev torsdag anholdt i Vestre Fængsel, hvor han sad varetægtsfængslet, efter han i tirsdags blev fremstillet. 

Her blev han sigtet for at have overtrådt et opholdsforbud, som han tidligere har fået i forbindelse med en knivsag fra april, hvor han ellers var blevet frifundet.

Mere konkret er han sigtet for ved to lejligheder at have taget ophold i Blågårdsgade på Nørrebro, hvor han ellers ikke må færdes mellem 7. juni 2023 og 7. december 2023.

I grundlovsforhøret tirsdag nægtede han sig skyldig i sigtelserne, selvom han erkendte at have været til stede på begge tidspunkter. 

Han forklarede, at han blot havde passeret området, og at han i øvrigt endnu ikke havde fået forkyndt forbuddet – altså officielt fået det præsenteret for sig. 

Han afviste i øvrigt, at han skulle være tilknyttet LTF.

Hans benægtelser til trods valgte dommeren at varetægtsfængsle han i 13 dage, og derfor var han altså allerede fængslet, da politiet kunne anholde ham i drabssagen, hvori han fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag.

I forvejen er en 18-årig mand sigtet og varetægtsfængslet for medvirken til drabet og drabsforsøgene på Christiania. Det er politiets opfattelse, at han har været med til at planlægge skudepisoden og den efterfølgende flugt.

Den 18-årige nægter sig skyldig.

Københavns Politi mener, at der fortsat er flere medgerningsmænd på fri fod.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På Fersk Gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.